USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Екологічно, красиво і смачно: як на Волині розвивають лісовий туризм

1 Червня 2024 14:42
Лісовий туризм на Волині – це вже тренд відпочинку. І унікальність нашої області. Мережа сучасних рекреаційних пунктів та екокомплексів набуває особливої популярності.

Для цього є кілька причин.

Перша і головна. Це направду цікаво. Останніми роками лісівники не просто встановлюють альтанки та мангали у лісі. А розробляють поряд екомаршрути, де можлива екскурсія без гіда. Тут є канатні доріжки, ігрові зони та інформація, яка точно зацікавить кожного.

Рекреаційні комплекси нового зразка, які зараз будують в усій Україні, родом з Волині. У нас такі запрацювали ще в 2021 році. Ідею вніс та розвинув керівник лісівників Олександр Кватирко. І вона успішно прижилася та масштабувалася.
Друге – у час війни для багатьох стала закритою можливість відпочивати за межами регіону.
Тому розвиток місцевого туризму зараз особливо важливий. А де, як не в лісі, на Волині це робити найкраще? Хіба в поєднанні з озерами. Що лісівники також пропонують. Наприклад, у Згоранах Ковельського району рекреаційний комплекс створено біля озера. Поряд – спеціалізована екостежка, де передбачено місця для кемпінгу.
Така ж продумана локація і для інших «Лісовичків».

Крім того, розміщення над трасами, паркінги та навіть зарядні станції для електромобілів – ще одна суттєва перевага. Не кажучи вже про якісний сервіс та комфортні вбиральні.
А в Колках та на Маневиччині, де на суттєвому проміжку дороги немає автозаправних станцій, це єдине зручне місце зупинки і можливість випити смачну каву та замовити поїсти.
Третє. Для лісівників рекреаційні пункти – протипожежний захід. І це працює. Адже люди не йдуть в ліс палити багаття, якщо практично поряд із домом – зона рекреації.

Читати ще: Рекреаційний пункт на Волині показали в новому проєкті від лісівників. Відео

На Волині загалом п’ять комплексів підвищеного комфорту. Тут можна отримати платні послуги.
Крім стандартних альтанок та майданчиків, лісівники пропонують смачну каву, грибну юшку та інші готові страви. Фактично – працюють ресторації в лісі. Також тут можна купити екопродукцію. Що саме – то ціла окрема історія.
А всі інші 113 зон відпочинку – абсолютно вільні для відвідування. І безплатні.

Єдина плата – прибрати після себе. І зберегти.
Сьогодні, у День захисту дітей, кожного юного відвідувача відпочинкового комплексу лісівники пригостили морозивом. І це точно гарні емоції, які малеча запам’ятає надовго.
Контакти та розташування лісових відпочинкових комплексів

• Ковельський район, траса М-19, 98-й км: 0979047132;

• селище Колки Луцького району, вулиця Грушевського, 2Г: 0676527700;

• Оконське лісництво, кв. 9, виділ 31,32, 0680732186;

• Володимир-Волинський район, село Житані: 0969847580;

• Ковельський район, село Згорани, вулиця Шевченка, 58: 0980704172;

• Луцький район, Ківерцівське лісництво, кв. 54, виділ 11: 0973795037.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus