USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.40
  • PLN 10.35 10.50

ЕКМО-центр Ковельського МТМО внесли до Всесвітнього переліку центрів екстракорпорального життєзабезпечення

13 Червня 2023 18:05
Всесвітня організація екстракорпорального життєзабезпечення (ELSO) відзначила роботу ЕКМО-центру Ковельського МТМО та внесла його до Всесвітнього переліку центрів ELSO під назвою Kovel-ECMO hospital district.

Ковельський центр став 1182 у світі, четвертим в Україні та першим за межами нашої столиці, повідомили в Ковельській міськраді.

Екстракорпоральна мембранна оксигенація (ЕКМО) – це методика підтримки діяльності серця та легень у пацієнтів з серцевою та/чи дихальною недостатністю, в яких функція цих органів порушена досить тривалий час. Пацієнт живе завдяки цій системі, поки очікує на відновлення функцій органів чи на трансплантацію серця або легень.

За 2023 рік на базі Kovel-ECMO hospital district було проведено шість VA-ECMO процедур. Максимальний термін перебування хворого на екстракорпоральній підтримці в центрі склав 21 добу. Показники виживання пацієнтів на VA-ECMO в ковельському центрі визнали найкращими в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus