USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.60
  • PLN 10.25 10.50

Ефективні у боротьбі з Shahed: списані армією Нідерландів німецькі зенітки Gepard передадуть Україні

13 Листопада 2023 16:21
Списані армією Нідерландів німецькі зенітні самохідні установки Gepard передадуть Україні.

Про це повідомляє видання Telegraaf із посиланням на джерела, пише Бабель.

У 2016 році армія Нідерландів відмовилася від останньої з 60 зеніток Gepard (у Нідерландах їх називають Cheetah). Системи продали Йорданії. Співрозмовники Telegraaf підтверджують, що США викуплять ці Gepard, і вони вирушать до України.

Читати ще: Уряд Німеччини замовив 150 тисяч боєприпасів для України

«Система Gepard виявляється надзвичайно ефективною проти безпілотників. Особливо проти іранських Shahed, які широко використовує Росія», – сказав бригадний генерал і військовий професор Хан Баумістер.

Читати ще: Німеччина передала Україні десятки тисяч снарядів для Gepard, виготовлених на новій лінії

У Міністерстві оборони заявили, що «не повідомлятимуть» про нове життя нідерландських Gepard.

Gepard – це німецька зенітна самохідна артилерійська установка на шасі від танка Leopard 1 з двома автоматичними гарматами Oerlikon KDA, які здатні випускати до 1100 снарядів на хвилину. Вона ефективна проти повітряних цілей і навіть у боях з броньованою технікою, оскільки має відповідні боєприпаси. Gepard створювали для захисту наземних військ від авіації. Радари Gepard дозволяють виявляти цілі на відстані до 15 км, супроводжувати їх і ефективно знищувати. При цьому ці зенітки здатні розрізняти ворожу і свою авіацію, що дозволяє уникнути «дружнього вогню».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus