USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.55 10.70

Джонсон скликає екстренне засідання Радбезу ООН через обстріл ЗАЕС

4 Березня 2022 07:08
Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив в ході телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським, що Лондон зробить усе можливе, щоб ситуація на Запорізькій атомній станції не погіршилася.

Про це повідомили в офісі британського прем'єра.

«Обидва лідери погодилися, що Росія повинна негайно припинити атаку на електростанцію і дозволити безперешкодний доступ екстренних служб до електростанції. Прем'єр-міністр заявив, що необдумані дії президента Путіна тепер можуть загрожувати безпеці всієї Європи. За його словами, Велика Британія зробить усе можливе, щоб ситуація не погіршилася», — йдеться в повідомленні.

Джонсон також заявив, що буде добиватися проведення екстреного засідання Ради Безпеки ООН.

У ніч проти п’ятниці в результаті обстрілів з важкої техніки російської армії виникла пожежа на Запорізькій АЕС. Зафіксовано влучання в перший енергоблок.

На ЗАЕС повідомили, що на територію станції увірвалися кадирівці та хочуть її замінувати.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що російських військових, які обстрілюють Запорізьку атомну електростанцію, потрібно зупинити негайно, інакше Європа загине від ядерної катастрофи.

Енергоатом оприлюднив звернення до світової спільноти з попередженням, що ці обстріли є «порушенням ядерної та радіаційної безпеки найбільшого в Європі ядерного об’єкта, що може призвести до важких і трагічних наслідків для усього світу».

У ДСНС поінформували, що спалах виник за територією АЕС – у навчально-тренувальному корпусі. На ЗАЕС відключено третій енергоблок від єдиної енергосистеми (працює лише 4 блок). Протипожежний стан на АЕС – у межах норми.

О 06:20 пожежу в учбово-тренувальному корпусі Запорізької АЕС у м. Енергодар ліквідовано. Жертв та постраждалих немає.

Президент США Джо Байден і Президент України Володимир Зеленський під час термінової розмови в ніч на п’ятницю обговорили ситуацію, пов’язану з обстрілами та захопленням Запорізької АЕС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus