USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Дивовижна істота: вчені показали, який вигляд мала перша тварина на Землі

19 Травня 2023 00:27
Команда вчених Каліфорнійського університету з’ясувала, що медузоподібна тварина під назвою ктенофор є першою істотою на планеті. Вперше з'явилася 700 мільйонів років тому. Для порівняння, динозаври з’явилися 230 мільйонів років тому.

Про це пише ТСН з посиланням на Daily mail.

Це дослідження також поклало край тривалим дискусіям про те, що морські губки були першими тваринами, оскільки їх скам’янілості датовано приблизно 600 мільйонами років. Ктенофори мали вісім комплектів війок, що розташовані по боках, які вони використовували, щоб просуватися крізь океани, коли подорожували під поверхнею.

Читати ще: Науковці показали, який вигляд мав давній монстр, що жив на Землі 300 млн років тому

«Важко дізнатися, який точно вони мали вигляд, оскільки це були тварини з м’яким тілом, тож не залишили прямих скам’янілостей. Але ми можемо використовувати порівняння живих тварин, щоб дізнатися про наших спільних предків. Це захопливо: ми дивимось у глибоке минуле, де не маємо надії отримати скам’янілості, але, порівнюючи геноми, дізнаємося багато про цих дуже ранніх предків», – розповів професор Каліфорнійського університету та співавтор дослідження Деніел Рохсар.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Деніел Рохсар Показати IP 21 Травня 2023 07:56
і це був москаль

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus