USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Дитячий «Оскар»: у Луцьку – десятий показ кіножурналу «Байки»

4 Квітня 2024 21:58
Діти перевтілилися у князів, принцес, учителів та монахів. У Луцьку відбувся ювілейний – десятий – показ міжнародного кіножурналу «Байки». Цього разу актори розповідали історії, які відбувалися в Окольному замку Луцька. Участь у цьому сезоні взяли 44 дитини.

У музеї Корсаків зібралися десятки юних акторів, їхні батьки та наставники. Кіножурнал «Байки» об’єднує фільми різних жанрів і діє в різних українських містах. У Луцьку ідею реалізовують два роки, йдеться в сюжеті «12 Каналу».

Засновниця дитячого центру та театральної студії NewG Людмила Рабочаускас зазначає, що ця робота – новий рівень і для акторів, і для проєкту: «Простенькі фільми ми вже знімали, а тепер хочемо дітям доносити історію нашого міста… Діти, коли вони переодягалися в персонажів того часу, уявляли, що вони там і живуть».

Цього сезону презентують фільми про історію Окольного замку. Тематика історична, але з комедійними та повчальними нотками. За сценарії відповідав Володимир Градько.

«Кожен хлопець хотів би стати лицарем. Навіть автор, який щось пише, уявляє себе малою дитиною, яка мріє з мечем бігати і перемагати драконів», – говорить сценарист.

Читати ще: Юний луцький актор здобув гран-прі на всеукраїнському театральному фестивалі

«Байки» об’єднали навколо себе чимало юних талантів. Усього зняли 10 короткометражних фільмів про події, які відбувалися в Окольному замку Луцька. В кожному епізоді – шість-сім персонажів. Участь у зніманні взяли 44 дитини. Хлопці виконували ролі князів, лицарів і шляхетних панів. Дівчата перевтілювалися переважно в принцес і княгинь.

«Для мене це був дуже великий досвід. Перенестися в ті часи, подивитися, як я виглядав би тоді, – це дуже цікаво», – говорить Даниїл.

Христина та Дарина грали монахинь. «Дуже прикольно було, коли була пожежа. Дим був дуже реалістичний», – пригадує Христина.

Ярослава грала княжну. «Я завжди себе почуваю, як княгиня. Незвично було грати, але прикольно. Мені це дуже подобається. Я набираюся багато енергії. Це багато щирих емоцій. Це круто», – розповідає вона.

Підтримує прагнення дочки мама Світлана: «Ми як батьки робимо дуже цінний вклад у розвиток наших діток. Ми дуже раді, що в Луцьку проводять знімання «Байок».
Читати ще: Мріє стати актором: дев’ятирічний Микола з Луцька підкорює велику сцену своїм талантом

Юні актори кажуть, що тут – за покликом серця, а не за нагородами, хоч кожен отримав заслужену статуетку. До слова, «Оскар» – добра традиція «Байок». Номінації дві – найкращі жіноча та чоловіча ролі. Цього року перемогли Іванна та Гліб.

Як зізнаються, не сподівалися на відзнаку, ролі їм прийшлися до душі. «Я був лицарем, бився, захищався. Після того, як вдягнув той шолом, а він був увесь в іржі, сам забруднився. Але було прикольно», – каже Гліб.

Мистецьке дійство завершили нагородженням і спільним фотографуванням на згадку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus