USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.55
  • PLN 10.60 10.75

Дитячий колектив із Волині зібрав понад 100 тисяч гривень на авто для військових

Сьогодні 07:46
Діти з Устилузької та Зимнівської громад об’єдналися у співочий волонтерський колектив «Славчики» задля збору коштів на підтримку ЗСУ. Вони організували п’ять поїздок містами Волині, під час яких зібрали 101 тисячу гривень на автомобіль Hyundai для бійців волинської бригади.

Про це Суспільному розповіла волонтерка Марта Татарина з Володимира.

Як з’явилася ідея створення «Славчиків»

Спершу учасниць колективу було восьмеро, і всі дуже ініціативні. Нині ж у колективі 11 дівчаток різного віку, які виконують сучасні й патріотичні українські пісні. Колектив отримав назву «Славчики», говорить Марта Татарина, адже ініціатором його створення був волонтер В’ячеслав Проскуненков.

«Цей колектив ми з’єднали, зробили дві репетиції, але зрозуміли, що треба координатор. І В’ячеслав звернувся до директорки будинку культури села Березовичі Оксани Лещук-Янчук, яка налаштовує співочі голоси, репертуар і курує зараз сам процес», – каже волинянка.
Читати ще: На Волині діти продають пончики, аби зібрати гроші на авто для військових

«Перші два виїзди колектив був незмінний, а потім ще почали заходити дівчатка. Виконують сучасні пісні, наприклад, «Ой лузі червона калина». Завжди виступ розпочинається з гімну України. Потім робимо перерву для хвилини мовчання, щоб вшанувати пам’ять загиблих військових», – зазначила волонтерка.
Виступи колективу, під час яких збирають кошти для ЗСУ, говорить Марта Татарина, зазвичай тривають три години з перервами. Свого роду гастролі вже відбулися в Луцьку, Нововолинську, Володимирі та двічі в Ковелі.Зі слів волонтерки, найактивніше наразі співочий колектив зустрічали в Ковелі, де під час однієї з поїздок зібрали 25 тисяч гривень благодійних внесків від людей для військовослужбовців.

«Діти викладаються на повну і горять бажанням допомогли нашим захисникам. У кожному місті пригощають фруктами, ягодами, цукерками. З кожної поїздки у нас якась історія. Часто під час виступів дітей поруч сідають військові, які плачуть і дякують, розповідають свої історії», – розповіла волинянка.
Зібрали донати на авто за 5 гастрольних виїздів по Волині

Тривалий час волинські військові, які знайомі з волонтерами В’ячеславом Проскуненковим і Віталієм Клаком, зверталися із запитом придбати автомобіль на фронт.



«Зараз дуже багато запитів є від військових. Довгий час хлопці просили машину, бо в них дуже важка ситуація. Трішки волонтери доклали кошти та купили машину за 115 тисяч гривень. Вже на цьому тижні автомобіль поїхав до бійців. І ми ще частково покрили ремонт однієї машини – пікапа», – сказала волинянка.

Як розповіла Марта Татарина, за п’ять поїздок дітям вдалося «наспівати» 101 тисячу гривень. Автівки, а також гуманітарну допомогу, для військовослужбовців із 14 ОМБр та 100 ОМБр на східний напрямок повезла група волинських водіїв-волонтерів.

Наступна поїздка дитячого співочого колективу «Славчики», зі слів волонтерки Марти Татариної, запланована на 25 серпня в місті Володимирі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus