USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.30 10.60

Дистанційно і креативно: в луцькому ПУМі відзначили учасників патріотичного конкурсу «Ми – волиняни»

20 Листопада 2021 16:57
Вже звично в актуальних соціальних обставинах – на свіжому повітрі, з дотриманням безпечних заходів – 18 листопада відбулося урочисте відзначення 13 шкільних команд Луцької об’єднаної територіальної громади, котрі взяли участь в XVI іграх конкурсно-пізнавальної програми «Ми – волиняни».

Цьогоріч відзнаки команд отримували педагоги, які разом зі своїми вихованцями дистанційно долучилися до популярного патріотичного формату Палацу учнівської молоді.
Заступниця директора ПУМу Олена Балабаш тепло привітала учасників зустрічі, вручила дипломи командам від департаменту освіти Луцької міської ради і подяки педагогам від Волинської обласної організації Національної спілки краєзнавців України.
До урочистостей долучилися також виконавчий директор Національного Олімпійського Комітету України у Волинській області Олександр Хриплюк і луцька спортсменка, майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики Марія Сахарук.
«Дуже приємно, що одним із напрямів досліджень конкурсу було спортивне життя Волині. Як ви знаєте, цього року в Токіо відбулися XXXII Олімпійські ігри, в яких взяли участь 8 спортсменів з Волині», – розповів Олександр Хриплюк.
Спортсменка Марія Сахарук побажала присутнім активно займатися спортом і наполегливо йти до своєї мрії.
«Звичайно, ми були б дуже раді побачитися з командами у повному складі в нашій великій актовій залі, бо нам дуже не вистачає живого спілкування! – щиро раділа зустрічі з педагогами авторка і незмінна модераторка конкурсу, методистка з національно-патріотичного виховання закладу Любов Дідик, – Та з іншого боку, ці обставини змусили нас вивчити новітні технології, шукати цікаві способи презентації та взаємодії – одним словом, іти в ногу з часом. Я дуже рада, що тема конкурсу «Волинь в орбіті незалежної України», присвячена 30-річчю Незалежності, зацікавила школярів і педагогів. Ми також раді вітати новачків конкурсу з навчальних закладів Жидичина, Рокинь, Клепачева і Княгининка».
Згідно з умовами конкурсу, команди підготували відповіді вікторини, серед яких, зокрема, були питання про волинянку, яка підкорила Туреччину дизайнерським одягом з українською вишивкою, волинянина, автора роману, який був екранізований каналом «1+1», назву прем’єри 82-го театрального сезону Волинського драмтеатру та багато інших.

Друге завдання конкурсу полягало у створенні командою відеопрозентації, в якій показане дослідження школярів за їхнім вибором – Волинь мультикультурна, героїчна, фестивальна, туристична, архітектурна, літературна тощо.

Відеопрезентація «Волинь героїчна». Команда «Митці» комунального закладу «Луцька загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №25» І місце конкурсу «Ми – волиняни»
Творчі роботи команд оцінювало журі у складі авторки конкурсно-пізнавальної програми «Ми – волиняни» Любові Дідик, заступниці директора ПУМу Олени Балабаш, завідувачки бібліотеки Олени Труш, керівниці інформаційної служби закладу і гуртка «Дитячо-юнацька телестудія» Ольги Шкідини та керівниці гуртка «Юний журналіст» Марії Пилипчук. Консультував журі дистанційно експерт – знаний волинський краєзнавець, професор Волинського національного університету імені Лесі Українки, голова Волинської обласної організації Національної спілки краєзнавців України Геннадій Бондаренко.
Хто ж переміг у конкурсі? І місце розділили 2 команди – «Митці» ЗЗСО №25 (керівниця Ірина Бондарчук) і «До джерел» ліцею №27 (керівниця Лідія Новосад).

«Волинь літературна». Команда «До джерел», Луцький ліцей №27 – І місце конкурсу «Ми – волиняни»
ІІ переможну сходинку зайняли команди «Нащадки Любарта» НВК №22 (керівниця Світлана Собчук) і «Зелена Волинь» ЗЗСО №24 (керівниці Оксана Власюк і Наталія Сорока).

ЛНВК №24. «Солодкий світ міста Луцька». Команда «Зелена Волинь»
ІІІ місце розділили команди «Патріоти» ліцею №8 (керівниці Галина Федчик та Іванна Борецька), «Х.А.Й.П.» ЗЗСО №13 (керівниця Поліна Кулеша), «Лучани» гімназії №14 імені В. Сухомлинського (керівниця Ольга Малаховська), «Краєзнавці» Клепачівської гімназії №35 (керівниця Світлана Середюк).

Дипломами конкурсу за активну участь були відзначені команди «Волинські княжні» гімназії №4 ім. М. Левицького (керівниця Ірина Бойко), «Мисливці за удачею» ЗЗСО №17 (керівниця Тетяна Пушкарчук), «Дослідницька студія №31» Жидичинського ліцею №31 (керівниця Людмила Кондратюк), «Дослідники істини» Княгининівського ліцею №34 (керівниця Богдана Мельничук) і «Волинь особлива» Рокинівського ліцею №38 (керівниця Ольга Рогова).

«Волинь архітектурна» команди «Дослідницька студія 31» Жидичинського ліцею №31
Вітаємо учасників конкурсу «Ми – волиняни», дякуємо педагогам за натхненну працю з молоддю! Найкращі творчі роботи учасників конкурсу «Ми – волиняни» 2021 року з коментарями членів журі будуть оприлюднені протягом листопада-грудня на офіційному сайті Палацу учнівської молоді.

Текст і фото – керівниці гуртка «Юний журналіст ПУМу Марії Пилипчук
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus