USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Директорка ліцею на Волині нараховувала зарплату працівникам, які не ходили на роботу. Як покарали

Сьогодні 18:40
Директорка одного з волинських закладів освіти опинилася в суді, бо вносила неправдиві відомості про робочий час працівників.

За це, як зазначається у вироку, Шацький районний суд оштрафував її на майже 53 тисячі гривень.

У лютому 2018 року Управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА призначило Тетяну А. тимчасово виконуючою обов`язків директора Заболоттівської спеціальної загальноосвітньої школи інтернату.

Починаючи з травня 2018 року, вона стала користуватися службовим становищем. Жінка умисно внесла до табелю робочий час педагога, який 11 днів не виходив на роботу і не виконував обов’язки, бо був за кордоном. Табель із власним підписом очільниця школи занесла в бухгалтерію, а тому працівникові-прогульнику нараховувалася зарплата.

Читати ще: Вчительку з Волині, яка висипала чипси на голову учениці, судили за хуліганство

Такі махінації вона проводила по кілька разів на рік – аж до червня 2021-го. Всього шляхом обману, вчиненого за попередньою змовою, директорка заволоділа коштами на суму 50 576 гривень.

Обвинувачена свою вину у повністю визнала. Як зазначила, матеріальні збитки відшкодувала у повному обсязі під час досудового розслідування. Керівниця закладу освіти щиро розкаялася, засудила свою поведінку, зобов`язалася більше не вчиняти протиправних дій.

Представниця Управління освіти і науки Волинської ОДА повідомила, що жінка відшкодувала збитки. Також додала: за час виконання обов’язків директора Заболоттівської школи керівниця зарекомендувала себе лише з позитивної сторони.

Читати ще: Трьох підприємців судять за відмивання грошей на військовому містечку на Волині

Суд встановив, що обвинувачена вчинила кримінальні правопорушення, передбачені ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 190 КК України. Це внесення до офіційних документів неправдивих відомостей і видача службовою особою неправдивих офіційних документів, що призвело до заволодіння чужими коштами.

Тетяну А. визнали винною і призначили їй штраф у розмірі 52 700 гривень. Крім того, з неї стягнули понад 20 тисяч за експертизи.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus