USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Директора волинської фірми звинувачують у відмиванні мільйона гривень на військовому об’єкті

18 Вересня 2023 12:51
Привласнили майже мільйон гривень на військовому об’єкті – у цьому правоохоронці звинувачують директора нововолинської фірми. Йдеться про тендер на реконструкцію тепломереж військового містечка. Переможцем кілька років тому стала фірма «Мале підприємство «Сантехмонтаж» Анатолія Коптюка.

Тепер же бізнесмен опинився на лаві підсудних, повідомляє ТРК Аверс.

Керівника фірми підозрюють у легалізації і відмиванні державних грошей. Слідчі нарахували майже мільйон гривень із військового об’єкту. Фірма «Мале підприємство «Сантехмонтаж» не раз освоювала бюджетні кошти. Нині Анатолій Коптюк та ще двоє осіб перебувають на лаві підсудних.

«Справа стосується заволодіння бюджетними коштами, які були призначені на будівництво об’єктів військової інфраструктури. Заволодіння коштами відбулося під час укладання договорів будівництва, всі деталі будуть досліджуватись судом і буде надана правова оцінка. На цей час в нас існує презумпція невинуватості», – повідомив прокурор Волинської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Микола Ковтонюк.

Кілька років тому приватна фірма виграла тендер квартирно-експлуатаційного відділу у Володимирі на будівництво тепломереж військового містечка. Тендер обернувся кримінальною справою і для начальника відділу, який є підполковником, і для керівника фірми.

«Фактичні будівельні роботи по вказаному об'єкті виконувались працівниками ПП «МП Сантехмонтаж» в період з грудня 2018 року по грудень 2019 року. В той же час у директора ПП «МП Сантехмонтаж» виник корисливий умисел, спрямований на заволодіння бюджетними коштами, призначеними для оплати виконаних робіт. З метою реалізації свого задуму керівник фірми розробив відповідний план злочинної діяльності, яким передбачалося внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, проведення цих документів по бухгалтерському обліку», – вказувалося під час одного з судових засідань.
Про яку суму йдеться розповів прокурор Микола Ковтонюк: «Матеріальна шкода, заподіяна кримінальним правопорушенням, становить понад 900 тисяч гривень. Було подано цивільний позов для відшкодування цих коштів і повернення до бюджету держави».

На засідання зібралися всі учасники, прийшли журналісти, але справу відклали.

Журналісти дали можливість Анатолію Коптюку висловити свою позицію і спростувати звинувачення правоохоронців. Але бізнесмен чомусь категорично не захотів говорити.

До слова, це не перша скандальна історія, в якій фігурує Анатолій Коптюк. Він був причетний до іншої кримінальної справи на півтора мільйони гривень. Як писали у пресі, друга ексмера Нововолинська мали судити нібито за привласнення державних коштів на обслуговуванні нововолинської лікарні.

А як підприємство Анатолія Коптюка проводило реконструкцію тепломережі вже не у військовому містечку, а в самому Нововолинську, місцеві жителі розповідали і показували понад п’ять років тому. Тоді писали, що ремонт комунікацій – це відмивання коштів. Підприємство замінювало старі труби на нові. Але жителі міста виявили, що нові труби всередині виявилися зношеними.

Щодо кримінальної справи стосовно військового начальника, то для нього все обернулося майже хепі-ендом. У судовій справі вказано, що він не знав про ймовірний план директора нововолинської фірми. Підполковник покаявся, його визнали винним у службовій недбалості і тут же звільнили від відбування покарання. Мовляв, іспитового строку цілком достатньо для його виправлення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus