USD 41.30 41.65
  • USD 41.30 41.65
  • EUR 41.30 41.65
  • PLN 10.40 10.60

Директора парку «Цуманська пуща» судитимуть за незаконно вирубані сторічні дуби на заповідній території

20 Червня 2024 13:10
Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо директора Ківерцівського Національного природного парку «Цуманська пуща», а також засновника і директора деревообробного підприємства, які організували незаконні рубки сторічних дубів на заповідній території.

Обвинувальний акт скеровано до суду, повідомляє преслужба ДБР.

У липні 2023 року в одному з урочищ парку були проведені незаконні рубки. Правоохоронці виявили там залишки 48 зрубаних дубів віком понад 165 років та 42 дерева інших порід. Екологічна шкода від протиправних дій склала майже 16,5 млн грн.

Також на деревообробному підприємстві було виявлено 870 колод дуба вартістю понад 21 млн грн. Документів, які б свідчили про законне походження деревини, надано не було.

За клопотанням ДБР суд арештував деревину та передав до АРМА.

Директор разом із засновником підприємства намагалися повернути собі конфісковані колоди дуба. На підтвердження своїх нібито законних прав вони надали сертифікати про походження, видані на іншу партію деревини. Частину дозволів ділки отримали вже після конфіскації лісоматеріалів.
Трьох фігурантів обвинувачують у незаконній порубці дерев на території природно-заповідного фонду, що спричинила тяжкі наслідки, за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст. 246 КК України).

Читати ще: На Волині у власність держави повернуто землі природно-заповідного фонду вартістю майже 485 млн грн

Окрім цього, директора Нацпарку обвинувачують у перевищенні службових повноважень (ч. 3 ст. 365 КК України).

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Директора та засновника деревообробного підприємства підозрюють ще й у легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 2 ст. 209 КК України).
Максимальне покарання за цією статтею – позбавлення волі на строк до 8 років.

Усім підозрюваним суд обрав запобіжний захід – особисте зобов’язання. Директора Нацпарку відсторонено від виконання обов’язків.

Для відшкодування завданих збитків заявлено цивільний позов у розмірі завданої шкоди. Також накладено арешт на майно директора Нацпарку вартістю 1,5 млн грн: частину будинку, автомобіль та земельну ділянку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Панство Показати IP 20 Червня 2024 14:54
За клопотанням ДБР суд арештував деревину, а мав директора та засновника деревообробного підприємства !
Анонім Показати IP 20 Червня 2024 17:22
напишіть,коли посадять .Скерування до суду, вручення підозр і т.д. означають лише одне,що прокурори,судді і адвокати можуть незабаром непогано 'заробити'
Анонім Показати IP 20 Червня 2024 21:21
ще жодного лісника не посадили,і цьому нічого не буде.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus