USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.40 10.60

Директора департаменту фінансів Волинської ОДА закликають не виконувати сумнівні розпорядження Савченка

28 Січня 2019 17:14
Волинська обласна рада закликає департамент фінансів дотримуватися чинного законодавства та не виконувати сумнівних доручень керівництва виконавчої влади, йдеться на сайті облради.

Як уже повідомлялося, сьогодні, минає місячний термін з часу оприлюднення на офіційному сайті Волиньради рішення "Про обласний бюджет на 2019 рік".

Згідно із п.1.6 Інструкції про складання і виконання розпису обласного бюджету, передбачено, що департамент фінансів Волинської ОДА в місячний термін після прийняття бюджетного рішення повинен підготувати та затвердити розпис. Водночас, голова ОДА Олександр Савченко видав доручення департаменту забезпечити здійснення витрат з обласного бюджету за тимчасовим розписом обласного бюджету, тобто не виконувати рішення про обласний бюджет.

Волинська обласна рада, своєю чергою, закликає директора департаменту фінансів Ігоря Никитюка дотримуватися чинного законодавства та не виконувати сумнівних доручень керівництва виконавчої влади.
Що означає здійснення витрат з обласного бюджету за тимчасовим розписом обласного бюджету?

Призупинення виконання рішення про обласний бюджет унеможливить реалізацію низки обласних програм. Зокрема йдеться про Регіональну цільову програму соціального захисту населення на 2019-2022 роки, завдяки якій волиняни, які потрапили у складні життєві обставини, не зможуть отримати матеріальну допомогу з депутатського фонду.

В той же час, тимчасовий кошторис не передбачає видатків з депутатського фонду, хоча такі соціальні виплати були передбачені і в 2018 році. Позбавлення права волинян на матеріальну допомогу з депутатського фонду є нічим іншим, як політичною розправою.

Крім того, зауважимо, що відсутність постійного розпису обласного бюджету не дозволяє здійснювати капітальні видатки. А це означає, що місцеві бюджети області не зможуть отримати цільові субвенції на енергозберігальні заходи, поточні і капітальні ремонти закладів освіти, охорони здоров’я, культури, та інші напрямки, що потребують проведення першочергових робіт більше як на 90 об’єктах, за пропозиціями депутатів обласної ради.

У повному обсязі не будуть профінансовані заклади обласної комунальної власності, зірветься передплата періодичних видань для обласних бібліотек, не буде придбано медичне обладнання та медикаменти для Волинської обласної клінічної лікарні, обласного територіального медичного протитуберкульозного об’єднання та онкодиспансеру. З цієї самої причини не буде проведено ремонт для маленьких волинян у дитячому територіальному медичному об’єднанні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus