USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Директор пішов. Сміття з пончиками на Світязі лишилися

6 Червня 2017 10:08
Директор Шацького національного природного парку Володимир Захарко працював на займаній посаді з червня 2014-го. Але головна проблема за 3 роки діяльності залишилася невирішеною: біля найбільших заповідних водойм Шацького поозер'я з настанням літнього сезону відпочинку виростають гори сміття, пише «Волинська газета».

У березні ц. р. Володимир Захарко разом із головним лісничим ШНПП Іваном Сидоруком звітували про зроблене в минулому році і ділилися планами на рік нинішній. Однією з проблем, від якої потерпає, він публічно назвав сміттєву, а також намагання втаємничених бізнесменів приватизувати центральний пляж у селі Світязь. Правда це чи ні, наразі невідомо. Але, як стало відомо з надійних джерел, Володимир Захарко вже працює на зовсім іншій посаді в системі лісового господарства. А от сміття – залишилося, незважаючи на допомогу з бюджету області для придбання сміттєзбиральної комунальної техніки...

Це справді якийсь шацький парадокс: скільки директорів у ШНПП не міняй, а сміття всіх перемагає й залишається на правах повноправного господаря. Наче продавчині пончиків, які колись вартували по 5 грн за штуку, а тепер – цілих 15!

То хто повинен боротися з побутовими відходами? Місцева влада в особі Світязької сільської, районна (радерйжадміністрація і райрада), обласна (всіх видів і відтінків)? Чи, можливо, новий, ініціативний та відповідальний директор Шацького національного парку, який повинен і порядок на ввіреній території навести, і бюджет району за рахунок екозбору з автівок поповнити? В усякому випадку, ця посада – в компетенції органів центральної влади, зокрема – Кабінету Міністрів України.

Між тим, сезон літнього відпочинку розпочався. Контейнерів на березі Світязю для збору сміття – не видно. От і гидять нерозумні туристи, де захочуть... І про кількість притягнутих до адмінвідповідальності за завдану довкіллю шкоду також мовчать: на офіційному сайті Шацького НПП «найсвіжіша» інформація – за лютий 2017-го...

Роман УСТИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучанка я Показати IP 6 Червня 2017 10:56
свиням місце в болоті! А підприємці платять податки які невідомо на що йдуть....так що й справді парадокс! А люди платять такі гроші за відпочинок і хочуть бачити порядок....а скоро загадите все і ніхто туди їхати не буде і прибутку не буде і тоді походу буде порядок,бо смітити буде нікому!
за відпочинок Показати IP 6 Червня 2017 11:18
понад берегом побудовано велику кількість баз відпочинку. Зобов"язати власників, орендарів цих баз забезпечити чистоту та порядок на прилеглій береговій території, в т.ч. встановити сміттєві баки, прибирання території, вивіз сміття, тощо. За порушення ШТРАФ - ТИСЯЧ - 15-20, (щоб слідкували) Щодо місцевих "пирожково-рибних бизнесменів" - МАЙТЕ СОВІСТЬ З ВАШИМИ ЦІНАМИ. І направити перевірку, чи сплачують такі " .. " податки.
АК 47 Показати IP 6 Червня 2017 11:37
Директор НПП не самостйна людина і не може протистояти кодлу з Киева яке хоче увесь Світязь зробити своею панщиною,ось і вся проблема! А дехто з місцевих князьків ( Гунчик і Голядинець) пропихують свого кандидата.Скоро об"являть нового Царя!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus