USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.45 41.90
  • PLN 10.30 10.60

Директор ДТЕК закликав українців самотужки готуватися до зими

Сьогодні 13:41
Українці повинні думати, що вони можуть зробити для себе, щоб наступну зиму пройти якомога легше.

Громадяни повинні розраховувати винятково на себе. На цьому під час форуму «Майбутнє української енергетики. Діалоги з NV» наголосив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук, передає Gazeta.ua.

«Розраховуйте на себе. Я не жартую. Все в наших руках і залежить від кожного з нас», – наголосив він.

Читати ще: Виживання буде під великим питанням: жителів багатоповерхівок попередили про важку зиму

Якщо кожен українець подумає, що він зможе зробити, щоб пройти наступну зиму, і зробить щось для цього, то для такої людини холодна пора року точно пройде легше.

Він додав, що очікує від уряду та усіх учасників процесу кратне збільшення швидкості у підготовки енергетики країни до зими. «Її потрібно помножити на 100», – вважає Сахарук.

Читати ще: ЄС збільшить експорт електроенергії в Україну

Як заявив своєю чергою член Наглядової ради енергетичної компанії Юрій Бойко, відновити енергосистему до зими не вдасться. Руйнування української енергетики, які завдала Росія, є колосальними.

З його слів, стало очевидним, що повне відновлення або реконструкція постраждалих об'єктів буде тривалим і складним процесом.

Тому і набір інструментів до підготовки відрізняється від того, що було два роки або рік тому. Відповідно й очікування також відрізняються.

Також він додав, що енергетики нині роблять усе можливе, аби повернути енергетику до нормального стану. Є кілька сценаріїв того, як Україна проходитиме найближчу зиму.

«Безумовно, у нас є і оптимістичні, і більш консервативні сценарії проходження цієї зими. Я не впевнений, що варто називати, скільки годин умовно кажучи не буде світла взимку, оскільки це залежить від невизначених факторів. Тому такі публічні прогнози — досить невдячна справа. Цілком очевидно, що зосередити зусилля потрібно на відновленні базової генерації, зокрема ТЕС. Так само необхідний розвиток розподіленої генерації», – сказав Бойко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Остап Бендер Показати IP Сьогодні 14:02
Спасение утопающих -- дело рук самих утопающих!
БУЛЬДОЗЕР ЦИНІЗМУ Показати IP Сьогодні 14:11
НАЦІОНАЛІЗУВАТИ ДТЕК І АРЕШТУВАТИ ЦЬОГО БАНДИТА АХМЕТОВА....
ОЛЕКСАНДР Показати IP Сьогодні 14:15
НА ХАХА НАМ ТА ДЕРЖАВА?
Отакої, не знав? до ОЛЕКСАНДР Показати IP Сьогодні 15:11
Щоб ти їм податки платив, ги
Шнапс Показати IP Сьогодні 14:17
Одне радує, взимку трансформатори не так будуть перегріватись.
777 Показати IP Сьогодні 15:20
Умирайте за них дальше...
Анонім Показати IP Сьогодні 15:30
Компослуги, можливо, мен теж і самому собі платити, а не тим злодіякам?
Василь Показати IP Сьогодні 15:46
На жаль,не було держпрограми по переводу енергозабезпечення в ощадний режим.Тільки в останній рік щось почали робити.І то,більше на бумазі.Теплогенеруючі об"єкти під загрозою,розсередження не виконано.Ел.енергетика зазнала суттєвих втрат,перед зимою загроза зросте.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus