USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

«Дихайте на здоров'я»: у Росії через санкції відновлять виробництво неекологічних авто

19 Квітня 2022 20:23
Уряд Росії через запроваджені проти неї санкції тимчасово дозволить випускати машини всіх екологічних класів, включаючи давно скасований у всьому цивілізованому світі Євро-0.

Про це пише «Коммерсантъ» з посиланням на постанову російського уряду про «Правила оцінки відповідності колісних транспортних засобів, що випускаються в особливий період», інформує УНІАН.

Видання зазначає, що нововведення стосуватиметься великих російських автомобільних концернів, де працює більш як п'ять тисяч співробітників, а також виробників напівпричепів, електробусів або компаній під санкціями.

Для легкових машин, малотоннажних вантажних авто і вантажних з бензиновими двигунами екологічний клас може бути будь-яким – починаючи з Євро-0. Для легких комерційних автомобілів і вантажівок з дизельними двигунами – вищ за Євро-1, а з газовими – вище за Євро-3.

Відзначають, що вимоги торкнуться машин, випущених з 1 квітня до 31 грудня. Документ вже в апараті уряду і проходить завершальні правки.

Проте, за даними видання, концерни вже зібрали близько п'яти тисяч машин, які вони не можуть випустити на ринок через невідповідність регламенту. Наприклад, в березні КамАЗ вже перейшов до випуску вантажівок класу Євро-2, але поки не має права їх продавати.

Також наголошують, що згідно з техрегламентом Митного союзу, всі машини, які випускають на ринок, мають відповідати класу Євро-5 і вище. Але після призупинення поставок систем управління двигуном Bosch, які регулюють в тому числі потужність і рівень викидів, з цим виникли складнощі.

Зазначимо, Європа, США і Японія скасували випуск автомобілів класу Євро-0 з 1992 року, Євро-1 – з 1995 року. Росія ввела стандарт Євро-2 в 2002 році.

Крім того, сьогодні стало відомо, що Автомобільна Корпорація Stellantis (Peugeot, Opel, Chrysler, Citroën, FIAT) зупиняє роботу свого заводу в російській Калузі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus