USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

Двоповерховий будинок, який волинянка незаконно прибудувала до квартири, можуть знести

30 Грудня 2021 15:30
Жителька Волині так хотіла розширити своє помешкання у багатоповерхівці, що звела величезну прибудову. А от сплачувати за квадратні метри не хоче, скаржаться її сусіди.

Про це 29 грудня йдеться в сюжеті ТСН.19.30.

Добудова, виправдовується мешканка Нововолинська, насправді – спроба розширити свою двокімнатну квартиру. Будувалася, каже, ще 1997-го і чому лише тепер її допроєктування стало поперек горла голові ОСББ – не розуміє.

Конфлікт почався, коли голова ОСББ із мешканцями взяли кредит на утеплення будинку. І при вивченні плану їхньої дев’ятиповерхівки прибудови в ньому не знайшли. Далі – більше. Аби кредит погасити, вирішили трохи підняти тарифи, а жінка за добудовані квадратні метри платити відмовилася.

Тож голова ОСББ пішла до контролюючих органів. Виявилося, що жінка не має дозвільних документів, а розбудувалася вона не лише ззовні, але й вглиб – підвал ця пані облаштувала собі після зведення добудови.

Тепер жінці загрожує штраф у 1 360 гривень від муніципальної варти і ще 8 з половиною тисяч гривень – від архітектурно-будівельного контролю.

Крім того, кажуть інспектори, жінка мусить піти до міськради й узаконити саму прибудову та землю під нею. А щоб узаконити – потрібна згода сусідів.

Відтак до мерії жінці йти все одно доведеться, як і сплачувати тисячні штрафи. В органах контролю кажуть, якщо жінка цього не зробить – звертатимуться до суду. А це може загрожувати вже і знесенням добудови.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Олександр Показати IP 30 Грудня 2021 15:56
Цікаво, як таке може бути узаконене навіть у теорії? Абсурд! Навіть не кажучи про сусідів: на чиїй землі це зведене?
Анонім до Олександр Показати IP 30 Грудня 2021 16:10
зараз на сусідів ніхто не зважає, міськрада не реагує, всі забули про закон бумерангу, який рано чи піздно спрацює
Віктор до Олександр Показати IP 30 Грудня 2021 16:57
Про "Буратіно" були такі ж питання, і навіть рішення суду про знос будівлі був... Але порішали
Иван Показати IP 30 Грудня 2021 16:03
Муниципалы и ДАБИ тут как тут...........как собаки набросились...
Анонім до Иван Показати IP 30 Грудня 2021 17:49
А хто має цим займатись?Чи всі можуть прибудовувати біля своїх квартир?
Народна прокуратура до Иван Показати IP 30 Грудня 2021 18:16
Ні, давайте мовчки опустимо писки і будемо далі терпіти безпардонність різного нахабного бидла, яке плювати хотіло на інших членів суспільства. Не звернули уваги? Питання ж стояло спочатку просто у тому, щоб ця "мадам" платила реальну вартість використаного нею тепла й електроенергії, які розкидуються солідарно на інших мешканців гуртожитку
А Показати IP 30 Грудня 2021 16:28
Що вас дивує? У нас абсурд на абсурді, аби гроші і блати були.Хіба в Луцьку абсурдних випадків мало? Тут навіть частину вулиці ,що є громадською власністю віддали тихцем, у приватну власність і тепер розводять руками. Вулиця Янки Купали у Луцьку у загальному користуванні і починається з будинку N 7, а відрізок з N 1 по N 5 перейшов у приватну власність , перегороджений воротами,забудований гаражами і іншою фігнею. І нічого. Всі громадяни мають рівні права, але деякі звісно рівніші, бо порушень вперто не помічають.
CoBa до А Показати IP 30 Грудня 2021 17:25
Біля палацу щастя теж вкрали частину дороги у містян і передали новобудові під парковку
Правда Показати IP 31 Грудня 2021 08:24
Подивіться скільки прибудов у Луцьку балконів,дуже багато і ніхто не реагує.Прибудинкова територія є спільною власністю з 2015р(Закон).До речі на парковку має право кожен співвласник,навіть без авто,але може здати свою частку і це було б нормально.А дозвіл на магазини,офіси.Закон передбачає дозвіл 75% співвласників і хто на це зважає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus