USD 40.95 41.25
  • USD 40.95 41.25
  • EUR 41.00 41.50
  • PLN 10.40 10.53

Дві волинські плавчині здобули золото та срібло на кубку України

13 Листопада 2018 12:38
Одна золота медаль та три срібні – це перемоги волинських спортсменок на кубку України з плавання, який відбувся у Кременчуку з 6 по 9 листопада 2018 року.

Голова Федерації плавання України в області Віктор Самчук розповів, що команду волинян представляли 12 спортсменів.

«До складу команди Волинської області увійшли 12 людей. Більша частина команди здавала залікові бали, ці змагання стали хорошим стартом для юніорів. А от двоє спортсменів здобули призові місця. Ми бачимо, що у наших спортсменів хороший потенціал та є перспективи у майбутніх стартах і вони себе проявлять, адже вже закладена правильна база, необхідна підготовка триває», - наголосив Віктор Самчук.
За підсумками змагань волинська плавчиня Дана Ахмедова здобула золоту нагороду на дистанції 200 метрів та дві срібні медалі на дистанціях 50 та 100 метрів «брасом».

«До цих змагань я почала готуватися за 6 тижнів. Дуже багато працювала над швидкістю, адже змагання є таким собі підсумком роботи за рік і впливають на рейтинг спортсмена. На змаганнях я здобула три перемоги. Цікаво, що тут були дівчата із 1997-го року народження, 1992-го року, а я із 2002-го. Ви розумієте, що окремі з них значно досвідченіші за мене, відповідно конкуренція була надзвичайно сильна. Але мені тренер поставив завдання – здобути перше місце, я це і зробила. Ця перемога є поштовхом до чергових перемог, адже я мрію взяти участь в Олімпійських іграх 2020-го року», - ділиться планами Дана Ахмедова.
Її колега Юлія Смаль отримала срібну нагороду на дистанції 100 метрів із комплексного плавання.

«Плаванням я займаюся із 6 років, от уже в цьому спорті 12 років. Із серпня я активно тренувалася, дуже багато бігала, навантаження багато, щороку стає все важче, спортсмени показують щоразу кращі результати, конкуренція росте.

У Кременчуку ми були вперше, у їхньому басейні не плавала. Він був трохи замалим, і ще – занадто тепла вода. Для спортсменів це погано, адже починає організм розслаблятися й результати погіршуються, на це звернули увагу всі тренери. Але нічого страшного, які б не були умови – ми повинні гідно виступати й показувати результати», - каже Юлія Смаль.
Зауважимо, що спортсмени представляли комунальний заклад «Спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа плавання Луцької міської ради».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ТРЕНЕР-СЕЛЕКЦИОНЕР Показати IP 30 Грудня 2018 09:44
У вас отличная школа и спортсмены, но наблюдая со стороны за одним вашим воспитаником физиологический рост у спортсмена шыкарен , результаты для юношы в плотном умереном росте на уровне взрослых пловцов ,это ростет спортсмен высокого уровня, вашей школе есть чем гордится
Глядач Показати IP 8 Січня 2019 21:56
Я навіть здогадуюсь за кого мова йде, моя дитина в захваті від нього , як спортсмена

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus