USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.40 41.65
  • PLN 10.72 10.88

Дві пам’ятки археології на Камінь-Каширщині внесуть у перелік об’єктів культурної спадщини

1 Жовтня 2024 21:44
Волинський окружний адміністративний суд задовільнив два позови Камінь-Каширської окружної прокуратури в інтересах Міністерства культури та інформаційної політики та зобов’язав вжити заходів задля занесення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України об’єктів культурної спадщини – Городища давньоруського часу Х-ХІІІ ст. Оконськ-1, розташованого неподалік села Оконськ, та поселення доби неоліту поблизу села Старий Чарторийськ.

Про це інформує прокуратура Волині.

Прокурори з’ясували, що орган влади, попри вимоги Закону України «Про охорону культурної спадщини», за 15 років, які минули з часу виявлення пам’яток та занесення її до переліку щойно виявлених об’єктів культурної спадщини Волинської області, так і не виготовив облікової документації на об’єкти. Тож відомості про них у Державний реєстр нерухомих пам’яток України також не внесені.

Відсутність відомостей про пам’ятки археології в Реєстрі не забезпечує їхнього належного захисту та збереження і уможливлює незаконні дії щодо них.

Читати ще: Давні городища на Ковельщині внесуть у перелік об’єктів культурної спадщини

Втрутившись у ситуацію, прокурори в суді домоглися зобов’язання департаменту обласної військової адміністрації вчинити усі необхідні дії задля збереження об’єктів культурної спадщини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus