USD 41.46 41.80
  • USD 41.46 41.80
  • EUR 41.50 41.70
  • PLN 10.60 10.80

Дві країни Африки вб’ють сотні слонів і бегемотів через посуху

15 Вересня 2024 23:17
Африканські країни вбивають великих диких тварин, щоб нейтралізувати наслідки екстремальної посухи.

Про це повідомив Bild у суботу 14 вересня.

Так, влада Зімбабве збирається вбити 200 слонів. Міністерство охорони навколишнього середовища заявило, що зараз у країні «живе більше слонів, ніж потрібно».

Адміністрація парку дикої природи ZimParks отримала вказівку обрати тварин, які будуть убиті. За словами представників влади, таке рішення допоможе контролювати популяцію слонів, що швидко росте, а також дозволить легше впоратися з наслідками екстремальної посухи.

Читати ще: Світ рухається до продовольчих війн: наближається боротьба за їжу і воду, – FT

Глава заповідника ZimParks Фултон Мангванья повідомив агентству AFP, що загалом влада має намір позбутися 200 слонів. Загалом у Зімбабве живе близько 100 тисяч слонів і країна вважається другою за популяцією цих тварин після Ботсвани. Востаннє слонів у Зімбабве відстрілювали у 1988 році.

У свою чергу Намібія оголосила про знищення 700 диких тварин, включаючи слонів і бегемотів, через сильну за останні десятиліття посуху. Близько 160 тварин уже вбито, повідомило міністерство навколишнього середовища країни.

Цей захід покликаний послабити споживання водних запасів і забезпечити м’ясом тисячі людей, які голодують через посуху. Розпорядження уряду зазнало різкої критики з боку захисників прав тварин.

Читати ще: ООН: На межі голоду перебувають 35 мільйонів людей у світі

Зімбабве та Намібія входять до групи південноафриканських країн, які оголосили надзвичайний стан через посуху.

Раніше стало відомо, що Ботсвана погрожує Німеччині слонами. Африканська країна обіцяє відправити до ФРН 20 тисяч цих тварин, якщо Берлін введе заборону або обмеження на ввезення мисливських трофеїв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus