USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.56 10.75

Дуже стурбовані: США та генсек РЄ засудили смертні вироки іноземним добровольцям в «ДНР»

10 Червня 2022 09:20
Генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич засудила смертні вироки псевдосуду в окупованому Донецьку щодо добровольців з Британії і Марокко, які воювали за Україну в лавах підрозділів ЗСУ.

Як повідомляє Європейська правда, її заяву наводить пресслужба.

«Рішуче засуджую смертні вироки, оголошені сьогодні в окупованому українському Донецьку. Смертна кара – це явище, несумісне з людською гідністю, це є нелюдським і таким, що принижує гідність поводженням. Смертній карі немає місця на європейському континенті», – заявила генсек Ради Європи.

Від імені організації вона закликала до поваги загальноєвропейських принципів щодо прав людини.

Сполучені Штати стурбовані винесенням смертного вироку трьом іноземним громадянам у так званій «ДНР» і закликають РФ дотримуватися норм гуманітарного права.

Про це написав у Twitter держсекретар США Ентоні Блінкен, повідомляє Європейська правда.

«Ми серйозно стурбовані повідомленнями про фіктивний «суд» та вироками щодо комбатантів, які законно служать у Збройних силах України. Ми закликаємо Росію та підконтрольні їй сили поважати міжнародне гуманітарне право, включаючи права та захист, надані військовополоненим», – йдеться у повідомленні.

Раніше 9 червня російські державні ЗМІ повідомили, що двоє британських громадян, 28-річний Ейден Аслін та 48-річний Шон Піннер, постали перед судом на підконтрольній Росії території в Донецьку, де їх визнали винними у найманстві та в скоєнні дій, спрямованих на захоплення влади та повалення так званого конституційного ладу невизнаного псевдореспубліки «ДНР».

Згідно з повідомленнями, вони були засуджені до страти разом із громадянином Марокко Сааудуном Брахімом.

Глава МЗС Британії засудила вироки, наголосивши, що суд був маріонетковим і не має ніякої легітимності.

В МЗС України наголосили, що усі іноземці, які воюють на українській території в складі Збройних Сил України, є військовослужбовцями ЗСУ і на них поширюється правовий статус комбатантів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus