USD 41.10 41.42
  • USD 41.10 41.42
  • EUR 41.25 41.70
  • PLN 10.56 10.80

Дурову продовжили перебування під вартою

Сьогодні 13:37
Французька судова влада продовжила термін утримання під вартою засновника і керівника Telegram Павла Дурова.

Як пише УНІАН з посиланням на Le Monde, арешт Дурова в аеропорту Ле Бурже пізно ввечері в суботу став останнім незвичайним поворотом у кар’єрі одного з найвпливовіших світових технологічних діячів.

Видання з посиланням на близьке до розслідування джерело повідомляє, що слідчий суддя, який веде справу, продовжив затримання 39-річного Дурова.

Як повідомляється, цей початковий період утримання під вартою для допиту може тривати максимум 96 годин. Після закінчення цього терміну суддя може ухвалити рішення про звільнення або висунення звинувачень і продовження терміну тримання під вартою.

Росія тим часом звинуватила Францію у «відмові співпрацювати», а Ілон Маск став на захист Дурова. Американський інформатор Едвард Сноуден, який знайшов притулок у Росії, розкритикував «напад на основні права людини на свободу слова та об’єднань».

Читати ще: Дуров і низка інших мільярдерів не хочуть, аби їх називали громадянами Росії

Дуров прибув до Парижа з Баку і планував повечеряти в столиці Франції, повідомило виданню джерело, близьке до справи. Його супроводжували охоронець і особистий помічник.

Telegram тим часом прокоментував ситуацію, заявивши, що Дурову нема чого приховувати, і він часто подорожує Європою. «Telegram дотримується законів ЄС, включно із Законом про цифрові послуги – його модерація відповідає галузевим стандартам... Абсурдно стверджувати, що платформа або її власник несуть відповідальність за зловживання цією платформою», – йдеться в заяві.

Дуров заснував Telegram у 2013 році. Платформа стала надзвичайно популярною частково через простоту перегляду і публікації відео на своїх «каналах» обміну повідомленнями. Telegram зобов’язався ніколи не розкривати інформацію про своїх користувачів.

Раніше в інтерв’ю Дуров розповів, що ідея запустити зашифрований додаток для обміну повідомленнями спала йому на думку після того, як він зазнав тиску з боку російського уряду під час роботи у «ВКонтакте».

Однак критики звинувачують платформу в розміщенні часто незаконного контенту, починаючи від екстремальних сексуальних образів, дезінформації та закінчуючи послугами з купівлі наркотиків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus