USD 41.05 41.37
  • USD 41.05 41.37
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.60

«Думала, що нуль шансів, але я – серед найсильніших»: волинська легкоатлетка – про враження від Олімпійських ігор

Сьогодні 14:58
Українська легкоатлетка Ірина Климець не пройшла до фіналу Олімпійських ігор-2024 з метання молота. Найкращий результат у кваліфікації лучанка показала під час першої спроби – метнула молот на 66.95 метра.

Про це пише Суспільне Спорт.

29-річна Климець виступила на своїх третіх Олімпійських іграх. При чому на попередніх, у Ріо-2016 та Токіо-2020, легкоатлетка також не змогла подолати кваліфікацію. Найкращим результатом метальниці молота став 68.29 метра на Олімпіаді-2020.

На цьогорічні Олімпійські ігри Климець відібралась завдяки перерозподілу квот, посівши останнє прохідне місце олімпійського рейтингу. Потрапляння на Олімпійські ігри-2024 стало для неї абсолютною несподіванкою.

"Потрапляння на Олімпійські ігри? Я вже прощалася з усіма на чемпіонаті України, розуміла, що в мене нуль шансів потрапити на Олімпіаду. Але так склалася доля, що я – серед найсильніших. За рейтингом відібралася в останній момент. Такий подарунок на день народження тренеру зробила. Задоволена, що я тут у цей складний для всіх нас час. Не те, на що розраховувала, але рада, що я тут", – прокоментувала волинянка.

Читати ще: Магучіх, Геращенко, Кохан: українці на Олімпіаді вибороли ще одне золото і дві бронзи

Легкоатлетка також відмітила повний стадіон уболівальників та підтримку, яку вони надають спортсменам:

"Враження чудові. Це перші мої такі Олімпійські ігри. І взагалі, мабуть, перші змагання, коли кваліфікація – це повний стадіон, чудова атмосфера, така підтримка. Це дійсно якесь свято".

Довідка

Ірина Климець – 29-річна українська легкоатлетка з Волинської області, що спеціалізується на метанні молота. Учасниця Олімпійських ігор 2016-го й 2021-го років, на яких не проходила далі кваліфікаційного раунду. Триразова учасниця чемпіонатів світу. У 2019 році в Досі – п'ята у фінальному заліку жіночих змагань з метання молота. Чемпіонка Універсіади-2019. Бронзова призерка командного чемпіонату Європи та Кубка Європи у 2019 році. Особистий рекорд встановила у фіналі чемпіонаті світу-2019 – 73.56 метра.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus