USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

«Думала, що я тут на два тижні», – харківʼянка, яка приїхала до Луцька понад рік тому

15 Червня 2023 08:06
24 лютого 2022 року Харків із рідного улюбленого міста для Тетяни Лавриненко став місцем випробування та страху.

Почати життя спочатку, без вибухів за вікном, жінці допомагали Луцьк і нове оточення, йдеться в сюжеті 12 каналу.

«Було дуже страшно. Стіни здригалися. Вночі та вдень ти не можеш спати, нічого робити. На другий день мій чоловік пішов у тероборону. Ми залишилися з донькою, сестрою, собаками і котами», – пригадує переселенка.

Те, що пережила тоді родина, важко описати словами.

«Ти весь час чуєш вибухи. Читаєш у Телеграм-каналі, що летить ракета. Чуєш вибух. І так 12 разів за ніч. Це дуже важко», – говорить Тетяна.

На початку березня родина зібрала речі та виїхала з міста. Понад добу переповненим потягом добиралася до Львова. Там харків’ян зустріла тітка з Луцька.

«Я не зрозуміла, що тут буду жити. Думала, що я тут на два тижні, а потім поїду додому. Але з кожним днем приходило усвідомлення того, що це надовго. Перші два місяці були суцільні сльози, – каже переселенка. – Ті, хто там не був, не можуть цього зрозуміти. У тебе всередині наче щось скручується. Тебе весь час нудить. Ти не можеш робити жодні дії… Ти не можеш щось спланувати, не можеш мислити. Ти просто виживаєш».
Читати ще: «Із нашої дачі було видно Кінбурнську косу». Переселенка з Миколаєва понад рік мешкає на Волині

Почати все спочатку їй допомагали Луцьк і нове оточення.

«Потрохи ми вибиралися з цього стану. Ми жили біля лісу. Була весна. Ми ходили до лісу. Там цвіли квіти, співали птахи. І ти повільно усвідомлював, що життя продовжується, що потрібно жити», – зазначає Тетяна.

Одного разу їй зателефонували з хабу «Вона» і запропонували взяти участь у навчанні для переселенців.

«Ти ідеш вулицею, бачиш веселих людей і думаєш, що, може, весь цей жах – у твоїй голові. Але потім зустрічаєш тих людей, хто виїхав, спілкуєшся з ними і розумієш, що вони хочуть розповісти про себе, що в них теж сидить це всередині», – звертає увагу жінка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus