USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.56 10.67

Дуда підписав закон, який спрощує працевлаштування українським лікарям

30 Грудня 2020 15:36
Президент Польщі Анджей Дуда підписав закон про спрощену процедуру залучення медиків з-за кордону, зокрема з України, на роботу в Польщі у рамках боротьби з пандемією коронавірусу.

Про це інформує канцелярія президента Польщі, передає Укрінформ.

Іноземні лікарі зможуть приїжджати до Польщі відповідно до закону про додаткові заходи із протидії COVID-19, який польський парламент ухвалив 28 листопада.

Згідно із законом, діятимуть спрощені умови підтвердження дипломів: не потрібні нострифікація, проходження відповідного післядипломного стажу і здача відповідного лікарського іспиту.

Натомість необхідними вимогами є мінімум трирічний досвід роботи за фахом упродовж останніх п’яти років, отримання дозвільних документів на перебування в Польщі, володіння польською мовою.

Польські компанії із працевлаштування інформують про бажання сотень лікарів, у першу чергу з України та Білорусі, приїхати на роботу.

Проти працевлаштування цих лікарів виступає Головна лікарська палата Польщі, яка твердить, що їхній досвід роботи може бути сумнівним, відтак це може загрожувати безпеці пацієнтів.

Нагадаємо, у Польщі з 28 грудня до 17 січня 2021 року діють нові карантинні обмеження, у тому числі щодо в’їзду в країну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
=5 Показати IP 30 Грудня 2020 16:35
В Украіні вже тяжко знайти кваліфікованих працівників ,молодь масово виіжджає на навчання і на роботу , тепер лікарі на черзі...Дякуємо Пєті за наше щасливе майбутнє! Ура,Ми в Європі!
123 до =5 Показати IP 30 Грудня 2020 18:13
Ти хворе? Петя тут до чого? У нас зараз типу з/п вчителів по 4 тис. доларів і в медиків +300%, а на ділі ...
124 до 123 Показати IP 31 Грудня 2020 00:32
Це до того, що якби ти свій сімейний бюджет вів так, що був більше в боргах, ніж в прибутку. А той, хто тепер отримав, то ще більше заліз в борги. Цепочка йде. Чи у лікарів на час правління Порошенка зарплати були достойні?! От через таких бездумних, як ти, живемо, так як і живемо
Сашко Показати IP 30 Грудня 2020 17:34
Поважаю поляків за те як вони прагнуть робити все на користь своїй державі. Мав би диплом лікаря, сам би поїхав. Але для мене Польща це пройдений етап. Зараз тільки Бундес.
країна-руїна Показати IP 30 Грудня 2020 18:40
В Україні остануться корупціонери і пенсіонери... Сумно. Прикро! Ви лікарів , горе-владо, віддайте Польщі- то в Україні-руїні будет реформа "Українці бідніші, здихайте вдома. А корупцірнери поїдуть в іншу місцевість і лікуватись, і віддихати і жити. Тут красти, в європі жити і лікуватись. " 29 років рехформи роблять і недоробили, а все розвалили. Горе-влада 29 років. Ще дистанційно навчаться і тоді лікувати будуть і писати і читати.!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus