USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.55 10.70

ДСНС: протипожежний стан на Запорізькій АЕС – в нормі. Але пожежа триває

4 Березня 2022 04:58
У ДСНС України повідомили оперативну інформація щодо атаки російських загарбників на Запорізьку АЕС станом на 4:00.

Про це інформують на сторінці відомства у Фейсбуці.

Зазначається, що внаслідок обстрілів за територією АЕС продовжує горіти одна з будівель учбово-тренувального комплексу. Вогнем охоплені 3, 4, 5 поверхи п'яти поверхової будівлі.

Окупанти не дають можливості для підрозділів ДСНС приступити до ліквідації наслідків пожежі.

У м. Енергодар на Запорізькій АЕС працює один енергоблок із шести.

Протипожежний стан АЕС - в нормі.

Російські загарбники вночі 4 березня впритул обстрілювали блоки Запорізької АЕС з важкої техніки, в результаті чого на станції виникла пожежа.

На це відреагував Президент України Володимир Зеленський. Через пожежу на Запорізький АЕС він звернувся до міжнародної спільноти із закликом не допустити катастрофи. Також назвав дії Росії ядерним терором.

Міністр енергетики Герман Галущенко, своєю чергою, заявив, що обстріл російськими військами АЕС із тяжкого озброєння веде до наймасштабнішої техногенної катастрофи в історії людства.

Як раніше повідомляли в Енергоатомі, наразі вітер з боку станції дме у бік південно-східної частини України та у напрямку великих російських міст: Ростова-на-Дону та Краснодара. Тож вони першочергово під загрозою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus