USD 41.20 41.65
  • USD 41.20 41.65
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.26 10.50

Дружина заступника міністра МВС не перевозила долари через кордон, бо навіть не виїжджала з України

11 Жовтня 2023 12:53
Деякі ЗМІ розповсюдили неперевірену інформацію щодо виявлення на КПП «Захонь» угорською стороною значної суми валюти, яку буцімто переміщувала дружина заступника Міністра МВС України 29 вересня цього року.

Цю інформацію не було підтверджено, повідомляє Державна митна служба України.

Про це українську сторону 5 жовтня офіційно поінформували угорські колеги під час прикордонно-представницької зустрічі митної та прикордонної служб на КПП «Чоп – Захонь».

У протоколі суміжна сторона чітко зазначила: «У період з 28 до 30 вересня 2023 року в пункті пропуску «Захонь» представники поліції не виявляли будь-які кошти, що переміщували з приховуванням від прикордонно-митного контролю, а також їм не відомо про декларування коштів у розмірі 13 млн доларів США».

Крім цього, за результатами перевірок, що їх провели прикордонні та правоохоронні органи України, зазначена у фейковому повідомленні особа взагалі не перетинала у 2023 році державний кордон України.

Підтверджувальні документи скеровано до Центру протидії дезінформації РНБО для врахування у роботі та ухвалення відповідних рішень.

«З огляду на це, ще раз звертаємо увагу представників ЗМІ, що Державна митна служба України завжди готова оперативно відповідати на запити журналістів щодо підтвердження чи спростування інформації. Враховуючи кількість ІПСО, що зростає в умовах повномасштабного вторгнення рф, та спроб дестабілізації ситуації через розповсюдження неправдивої інформації щодо органів державної влади, просимо перевіряти інформацію через офіційні джерела», – йдеться в повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus