USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.56 10.69

Другий українець у складі: Віктор Коваленко став гравцем «Аталанти»

1 Лютого 2021 15:58
Півзахисник «Шахтаря» Віктор Коваленко став гравцем «Аталанти». Деталі контракту між клубом та гравцем поки не відомі.

Про це повідомляє офіційний сайт Серії А, пише UA-Футбол.

Під кінець трансферного вікна «гірники» все ж погодилися відпустити 24-річного хавбека до «бергамасків». У ЗМІ називалася сума від 700 тисяч до 1 мільйона євро в якості компенсації. Нагадаємо, що у Коваленка завершувалася угода з «Шахтарем», влітку Віктор міг стати гравцем «Аталанти» безкоштовно.

У новій команді Віктор замінить ексгравця «Металіста» Папу Гомеса, який відчалив в «Севілью» через конфлікт з Джан П’єро Гасперіні.

Таким чином Коваленко став другим українцем в команді після Руслана Маліновського, який також є вихованцем «Шахтаря», але до Бергамо переїжджав з бельгійського «Генку». В минулому сезоні «Аталанта» посіла третє місце в Серії А та дійшла до чвертьфіналу Ліги Чемпіонів. Наразі команда Гасперіні посідає п’яту сходинку.

Віктор Коваленко гучно заявив про себе в сезоні 2014/2015, коли разом з «Шахтарем» U-19 дійшов до фіналу Юнацької ліги УЄФА. Протягом турніру він відзначився чотирма голами, зокрема, забивав у півфіналі та фіналі. В першій команді він дебютував в 2014-му в Кубку України, а вже в 2015-му Мірча Луческу почав активно використовувати його в системі ротації. В поточному сезоні Коваленко взяв участь в 11 поєдинках, в яких забив чотири м’ячі. Загалом за «Шахтар» він зіграв 199 матчів у всіх турнірах (32 голи, 12 результативних передач).

З 2016-го року Коваленко виступає за збірну України. Наразі на його рахунку 29 виходів в складі національної команди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus