USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.58

Дрони ЗСУ вперше долетіли до Північної Осетії й атакували стратегічний аеродром

8 Червня 2024 12:56
Українські дрони сьогодні вперше долетіли до Північної Осетії в РФ, де розташований стратегічний військовий аеродром РФ «Моздок». При цьому відстань до аеродрому від українського кордону становить близько 1000 кілометрів.

Сьогодні вранці Міноборони РФ відзвітувало про збиття одного українського безпілотника літакового типу, який, як стверджують росіяни, збили над територією Північної Осетії, передає УНІАН.

Водночас місцеві телеграм-канали писали, що йдеться про «Моздок», де розташований військовий аеродром, з якого, зокрема, злітають стратегічні бомбардувальники Ту-22М3, щоб завдавати ударів по Україні.

Пізніше очільник регіону Сергій Меняйло заявив, що в «Моздоку» збито три українських безпілотники, метою яких був військовий аеродром.

Читати ще: Сили оборони вночі збили російську ракету Х-59 і дев'ять «шахедів»

Також він додав, що внаслідок збиття безпілотників «є незначні руйнування».
На російському аеродромі «Моздок» розміщуються бомбардувальники Ту-22М3, звідки ці літаки злітають, щоб завдавати по Україні масованих ударів ракетами Х-22.

Крім того, з листопада 2023 року по березень 2024 року противник використовував «Моздок» як базу для МіГ-31К під ракети «Кинджал». Зокрема, супутникові знімки за січень 2024 року показували, що на цьому аеродромі стояло два літаки цього типу.

Раніше аналітики зазначали, що окупанти малюють на аеродромі «фейкові» Ту-22М3 і Су-24М/МР.

За словами експертів, Україні потрібно використовувати літаки та важке озброєння для того, щоб наносити удари по російських аеродромах, як-то Балтимор, і для атак по віддалених складах, щоб ускладнити логістику ворога.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus