USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Дрони ГУР атакували у Росії три військові аеродроми та пошкодили надзвуковий бомбардувальник

Сьогодні 16:08
Уночі та вранці 27 липня в Росії під час операції Головного управління розвідки Міністерства оборони України було атаковано три військові аеродроми, уражено нафтопереробний завод і пошкоджено надзвуковий бомбардувальник.

Як передає Укрінформ, про це повідомляють джерела в українській розвідці.

Дрони атакували військовий аеродром в Енгельсі Саратовської області, військовий аеродром «Дягілєво» в Рязанській області та військовий аеродром «Оленья» в Мурманській області.

Також у результаті атаки дронів-камікадзе було вражено нафтопереробний завод в Рязані.

Як зазначають очевидці, перші вибухи на території військового аеродрому в Дягілєвому пролунали близько шостої години ранку за місцевим часом.

У соцмережах повідомляють, що чули принаймні три вибухи. Також місцеві користувачі публікують відео прольоту дронів у напрямку аеродрому, а за тим – знімок стовпа чорного диму, що здіймається над військовим обʼєктом.

Читати ще: Розвідники отримали 4 мільйони гривень на дрони Magura V5 від гурту Badstreet boys

Повідомляють, що на аеродромі дислокується 43-й центр бойового застосування і перенавчання льотного складу. Тут, зокрема базуються літаки Ту-95МС, Ту-22М3, Ту-134УБЛ та Іл-78, а також розташований авіаційний ремонтний завод.

Вибухи на аеродромі «Енгельс», де розташована російська стратегічна авіація, пролунали близько восьмої години ранку.

У місцевих пабліках зазначають, що російські сили протиповітряної оборони безуспішно намагалися збити БПЛА, однак за тим пролунали характерні вибухи.

Унаслідок влучання БПЛА літакового типу по аеродрому «Оленья» попередньо зафіксовано пошкодження дальнього надзвукового бомбардувальника-ракетоносця Ту-22М3.

Цей аеродром розташований від українського кордону на відстані близько 1800 кілометрів.

Водночас Міністерство оборони РФ заявило, що загалом над територією Росії було збито щонайменше 12 дронів-камікадзе: в Курській, Бєлгородській, Ростовській, Брянській та Липецькій областях.

Результати влучань БПЛА по інших ворожих військових обʼєктах наразі уточнюють, зауважили в українській розвідці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus