USD 41.40 41.80
  • USD 41.40 41.80
  • EUR 41.45 41.70
  • PLN 10.60 10.80

Дрон вперше вбив людину без команди оператора

1 Червня 2021 10:26
Експертна група Ради Безпеки ООН по Лівії випустила звіт, згідно з яким бойовий квадрокоптер вперше вбив людину в повністю автономному режимі. Трагедія сталася в березні 2020 року.

Про це пише Страна з посиланням на NewScientist.

Як говориться в доповіді, ймовірно, інцидент стався під час зіткнень між урядовими силами Лівії і військовим угрупуванням на чолі з Халіфою Хафтаром, командувачем Лівійської національної армії. Квадрокоптер Kargu-2 працював в автономному режимі, який не вимагав втручання людини.

«Автономні бойові системи були запрограмовані на атаку цілей без необхідності передачі даних між оператором та квадрокоптером», – йдеться в звіті.

Це справжнє втілення принципу «вистрілив і забув», додають у звіті.

Спеціаліст Національного консорціуму з вивчення тероризму та антитерористичної політики Зак Калленборн вважає, що це перший в історії випадок повністю автономної атаки робота на людину, і це – «тривожна новина».

Раніше повідомляли, що в Латвії знайшли скажений дрон, який шукали два тижні. До цього він міг продовжувати безконтрольно літати і перебувати в повітрі до 90 годин, через що польоти в повітряному просторі Латвії на кілька днів довелося обмежити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Бульба Показати IP 1 Червня 2021 10:31
Термінатор....початок.
Правдоруб Показати IP 1 Червня 2021 11:15
Спочатку пророцтва люди описують в фантастичних оповідях - політ на Місяць відбувся, вірусна пандемія відбулась , перше вбивство роботом людини було в 1979 році на автозаводі Фольксваген. Тепер очікуємо захоплення світу синтетичним розумом
Лучанин до Правдоруб Показати IP 1 Червня 2021 11:52
Про які пророцтва ви говорите? В нас все відбувається по принципу: є подія, а давайте подивимось, чи є щось подібне у так званих пророцтвах. При цьому не важливі ні час, ні місце. То які ж це пророрцтва?
скептик до Лучанин Показати IP 1 Червня 2021 12:09
йдеться скоріше не про пророцтва, а про реалізацію сценаріїв фантастичних оповідань. хоча по суті різниця невелика. якби Жюль Верн повідомив хоча б орієнтовну дату польоту на Місяць, то його твір 100% можна вважати пророцтвом. разом з тим у більшості так званих пророцтв не те що відсутня дата, а й чітко виражена сама суть події, яка начебто повинна відбутись. приклад - так звані пророцтва Нострадамуса, Ванги і т.д. так що Жюль Верн та інші письменники-фантасти більше заслуговують на лаври пророків
Анонім Показати IP 1 Червня 2021 11:52
Готуємося до атаки роботів,тільки ті хто це робить,створює,не розуміють,що і їх,і їхніх дітей ці роботи теж вб'ють,не задумуючись,вистрілять і забудуть.
скептик до Анонім Показати IP 1 Червня 2021 12:14
коли створювали першие авто в Англії, також були страхи, що вони можуть вбивати і не можуть їздити швидше, ніж біжить кінь. на жаль чи на щастя прогрес не зупинити. ЦЕ АКСІОМА і одне з найбільших протиріч Всесвіту, яке пояснює нееволюційний шлях виникнення життя на Землі
Льотчик Показати IP 1 Червня 2021 13:17
У Луганську кондиціонер збожеволів...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus