USD 41.10 41.45
  • USD 41.10 41.45
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Драма останніх хвилин: «Волинь» вирвала перемогу в «Оболоні» та повернулася в ТОП-3. Фоторепортаж

10 Листопада 2020 21:53
Після повернення на переможний шлях у минулому турі, коли «Волинь» на виїзді розгромила «Гірник-Спорт» з Горішніх Плавнів, в гості до Луцька приїхала столична «Оболонь». Під час сезону в команді змінився тренер – киян очолив Павло Яковенко.

Коуч вже встиг виграти три з чотирьох матчів на чолі «Оболоні» – «пивовари» перемагали таких суперників, як «Металіст 1925» та «Агробізнес», однак несподівано поступилися останній команді чемпіонату «Кристалу» та нині займають дев’яте місце у турнірній таблиці.

У стартовому складі «Волині» замість дискваліфікованого Івана Цюпи на лівому фланзі захисту з’явився опорник Артур Рябов, а замість нього в опорній зоні грав Амбросій Чачуа. Вже звично для останніх матчів місце центрального нападника зайняв Богдан Оринчак, який виграє конкуренцію в номінальних центрфорвардів Олександра Бондаренка та Ігоря Сікорського.
«Волинь» розпочала матч доволі активно і вже на 4 хвилині реалізувала свій перший момент: Протасов п’ятою скинув на Кизилатеша, який навісив точнісінько на Оринчака, а той головою поцілив під перекладину – 1:0. Оринчак побіг радіти з партнерами, а Кизилатеш під час святкування кричав: «Пацани, так і продовжуємо».
Проте продовжити так само не зовсім вдалося, адже «пивовари» не поспішали здаватися, перехопивши ініціативу після пропущеного голу. До слова, весь перший тайм нагадував футбольну аритмію – команди почергово володіли перевагою на полі.

Зокрема, в «Оболоні» два моменти мав Батальський: перший його удар головою Леванідов перевів на кутовий, а наприкінці тайму гравець «Пивоварів» був близьким до взяття воріт, але не влучив у рамку.

Відзначимо, що між цими моментами міг забивати Чачуа, який після навісу Рябова впритул пробивав по воротах Литвиненка, однак занадто зблизився з голкіпером, тож останній ліквідував небезпеку.
Другу половину зустрічі активніше розпочали гості, саме вони більше контролювали гру, намагаючись якнайшвидше доставити м’яч до карного майданчика «хрестоносців», втім у «Волині» вдало діяли Приндета та Войтіховський, які знімали фактично усі м’ячі.

Проте «пивовари» все ж мали моменти, проте ні Савченко, ні Голіков забити не змогли.

Натомість «Волинь» також огризалася. Двічі в одному моменті пробивав Чачуа – спочатку він влучив у захисника, а потім вдарив над перекладиною.
Міг забивавти і Сімінін: капітан «Волині» продерся флангом та завдав удару з лівої неробочої ноги – м’яч пролетів поруч з дев’яткою.
Відзначимо, що на останні 15 хвилин у «Волині» з’явилися Сікорський та Кейта. Француз зайняв позицію лівого вінгера, однак не дуже вдало діяв у захисті, раз-по-раз дозволяючи себе обігрувати.
А на 87 хвилині тиск гостей таки дав результ і небезпека прийшла саме з правого флангу гостей: партнери зробили закидання на Майданевича, який під гострим кутом вийшов віч-на-віч та пробив Леванідова 1:1.
Здавалося б, матч так і закінчиться нічиєю, що дасть можливість коментаторам вилити свою злість на команду у фейсбуці. Проте проти цього був Богдан Оринчак. У підмогу до нападників вийшов Олександр Бондаренко, і в додатковий час «хрестоносці» побігли атакувати.

Під час затяжної атаки на 90+3 хвилині Сімінін навісив до карного майданчика, де Войтіховський скинув на Оринчака, який забив другий гол головою, оформивши дубль та подарувавши «Волині» перемогу на останніх секундах матчу.
«Волинь» перемогла та повернулася до трійки лідерів. Можна говорити, що закономірнішим результатом матчу була б нічия, але не будемо забувати матч лучан проти «Авангарду», коли краматорці перемогли, реалізувавши єдиний момент. Тож футбольні боги вирішили повернути своєрідний борг «хрестоносцям».

А в наступному турі лучани вперше забагато років зійдуться з рівненським «Вересом». Цей матч неабияк очікують вболівальники, особливо старше покоління, адже це протистояння не менш принципове, аніж з львівськими «Карпатами».

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото автора
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Сергій Показати IP 11 Листопада 2020 00:11
Яковенко не був тренером збірної чемпіона світу u 20 , команду тренував О. Петраков, Яковенко тренував молодіжну збірну рлків напевно 15 назад.
Депутат Показати IP 11 Листопада 2020 01:48
Хвилинку, шановні, тренер чемпіонів світу U20 був Петраков О - який ще Яковенко «після збірної повернувся до клубної роботи»???
Автор Показати IP 11 Листопада 2020 10:00
Так, дорогі читачі, ви праві, я помилився. Прошу вибачення за свою грубу помилку.
Остап Вакарчук Показати IP 11 Листопада 2020 13:37
ФК "Волинь" - молодці!!! Молодці!!! Молодці!!! А тепер Василь Вікторович Сачко вже забудьте поєдинок з ФК "Оболонь", а налаштовуйтеся з хлопцями на більш тяжкий матч з ФК "Верес". Рівненська футбольна команда хоча і новачок у Першій Лізі, але проблеми створює всім лідерам, і так само може зіпсувати настрій ФК "Волинь". Так що просимо нас не підведіть, і зі всією злістю та відповідальністю підійдіть до цієї зустрічі, а 15.11.2020 року там у м. Млинів на стадіоні "Колос", покажіть сусідам рівненчанам, що до них приїхали волиняки, а не там якийсь собі ФК "Кристал" Херсон.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus