USD 40.90 41.30
  • USD 40.90 41.30
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

ДПСУ відповіла на чергову заяву Лукашенка: Нова порція нагнітання, на кордоні з РБ – без змін

Сьогодні 16:51
Білоруський диктатор Олександр Лукашенко заявив, що перекинув до кордону з Україною майже третину своєї армії через те, що там нібито знаходиться понад 120 тисяч українських військових.

Про це він повідомив в інтерв’ю росЗМІ, передає Укрінформ із посиланням на БЕЛТу.

«Ми ввели туди і розмістили в певних точках – так, як це у разі війни, оборони було б, – наших військових уздовж усього кордону. Крім того, там працюють спецслужби, спецпідрозділи – «Альфа», «Алмаз» та інші – найбільш підготовлені, вони свою роботу роблять», – сказав Лукашенко.

Читати ще: Звичайна нісенітниця: Лукашенко збрехав про українські дрони над Білоруссю

За його словами, «загострення» ситуації на кордоні нібито сталося наприкінці червня – на початку липня, коли велася підготовка до параду у Мінську до Дня незалежності. Тоді до Білорусі, зокрема з Росії, перемістилося чимало «літальних апаратів» та підрозділів сухопутних військ, які брали участь у параді, додав Лукашенко.

На думку білоруського диктатора, «українські війська у значній кількості знаходяться на кордоні з Білоруссю, бо думають, що «Путін знову буде наступати з території Білорусі».

«У відповідь я змушений був майже третину армії перекинути додатково на посилення того, що було», – сказав Лукашенко.

Читати ще: Українська авіація уразила ще один міст у Курській області РФ

Натомість Державна прикордонна служба України не фіксує збільшення кількості техніки чи особового складу білоруських військ біля кордону з Україною, сказав речник ДПСУ полковник Андрій Демченко в коментарі «Українській правді».

На прохання прокоментувати нинішні слова самопроголошеного президента РБ про нібито перекидання «майже третини своєї армії» на кордон з Україною, офіцер зазначив, що Лукашенко продовжує нагнітати інформаційну обстановку агресивними заявами, які не відповідають дійсності.

«Ситуація на кордоні з Республікою Білорусь – без змін. Як бачимо, риторика Лукашенка також не змінюється, постійно нагнітаючи ситуацію з регулярною періодичністю на догоду країні-терористці.

Ми не спостерігаємо зараз збільшення техніки чи особового складу білоруських підрозділів біля нашого кордону», – сказав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus