USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Дозимовуватиме на горищі: у Луцькому зоопарку поділилися історією порятунку малюка-кажанчика

6 Лютого 2024 21:24
Днями до Луцького зоопарку зателефонував лучанин і повідомив про доволі незвичного сусіда, який замешкав у під'їзді однієї з багатоповерхівок на проспекті Відродження. Як з'ясувалося, місце для зимівлі у коридорі над ліфтом обрав кажан.

Аби з тваринкою не сталося неприємностей, її забрали, повідомили на сторінці звіринцю у Фейсбуці.

Особина – виду Пергач пізній. Кажан був геть малесенький, коли прибув до зоопарку. Важив 29 грамів. Тож спочатку тримали його з можливістю догодовувати.

А коли тваринка доросла до ваги у 40 грамів, її випустили – щоправда, не на вулицю, а на горище. Там маля буде досипати зиму в приємному для нього товаристві – разом зі ще трьома кажанчиками виду Руді вечорниці.
Читати ще: Зима в Луцькому зоопарку: як живуть тварини у відкритих і теплих вольєрах

«На жаль, є у такій роботі і прикрощі, – зазначають у зоопарку. – Бо іноді нам не вдається врятувати певну особину. А загалом звертаємося до усіх читачів нашої сторінки не вестися на стереотипи і міфи, які побутують у суспільстві стосовно кажанів. Насправді вони не кровопивці, у волоссі спеціально не плутаються і не поспішають напасти на людину, щоб заразити якимось страшним вірусом або пивнути крові.

На наше переконання, це доволі симпатичні тварини. А ще вони корисні у природі та беззахисні. Всі види, що мешкають в Україні, харчуються комахами. Тому любіть їх та оберігайте, як це робимо ми».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus