USD 40.60 41.00
  • USD 40.60 41.00
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.30

Довгожителька згуртовує всю свою родину: волинянку привітали з 95-річчям

21 Червня 2024 11:13
Днями мешканці Володимира Софії Логвинович виповнилося 95 років, з чим її прийшли привітати заступник начальника управління соціальної політики Алла Кузьмич та соціальна працівниця територіального центру соціального обслуговування Людмила Карпів.

Поважній ювілярці вручили грошовий подарунок та подяку міського голови Ігоря Пальонки за багаторічну працю на благо Володимир-Волинської міської територіальної громади, повідомляє Володимирська міська рада.

Із нагоди 95-річчя Софії Оліферівні побажали міцного здоров’я, наснаги, любові й уваги від близьких та зустріти свій 100-річний ювілей у вільній, незалежній Україні.

Софія Логвинович народилася в селі Озеряни Турійського району у багатодітній сім’ї, де усім вистачало роботи. Вона разом із чотирма своїми братами та сестрами змалечку мала свої обов’язки, тож допомагала батькам пасти гуси та корови, читаючи книжки та роблячи уроки просто на полі.

Закінчила 8 класів сільської школи, до якої щодня ходила аж за 7 кілометрів. Дуже хотіла і далі опановувати науку, тож у 1946 році поступила в Луцьке педагогічне училище. У 1948 році пішла працювати у Володимир-Волинську спеціалізовану школу для дітей із вадами слуху, де протягом майже 50 років викладала у молодших класах.

Читати ще: Досі пече всілякі смаколики: жителька Волині відзначила 90-річчя

Лідія – донька пані Софії, – каже, що учні її дуже любили і поважали. І до сьогодні не забувають свою улюблену вчительку – телефонують, цікавляться її життям, вітають зі святами.

Під час викладання у школі Софія Оліферівна познайомилася зі своїм майбутнім чоловіком – Петром Юхимовичем, з яким народили двох діток. Донька пішла по стопах мами, теж працювала у спеціалізованій школі.

Софія Оліферівна – надзвичайно інтелігентна жінка, з тонким почуттям гумору, талановита декламаторка гуморесок та віршів, які досі розповідає напам’ять. Свого часу брала активну участь в художній самодіяльності міста. Співала в хорі ветеранів та в колективі «Журавка». Активна учасниця Університету третього віку.

Довгожителька згуртовує всю свою родину, яка залюбки збирається в сімейному колі у її домі за смачними пирогами. А родина немаленька, у пані Софії 4 внуків та 6 правнуків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus