USD 41.15 41.48
  • USD 41.15 41.48
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.66 10.80

Довга дорога додому: в Підгайцях попрощалися з Героєм на щиті Віталієм Сюрхою

Сьогодні 16:11
3 жовтня у селі Підгайці прощалися з військовослужбовцем ЗСУ Віталієм Сюрхою. Останній шлях додому для 50-річного Героя виявився завдовжки понад рік.

Про це повідомили в Підгайцівській громаді.

У березні 2023-го захисника призвали до лав ЗСУ. Віталій Сюрха боронив Батьківщину у гарячих точках на Харківському напрямку.

На початку серпня 2023 року після бою з окупантами Герой зник безвісти. Понад рік очікувань і надії закінчилися для родини сумною звісткою.

Рідним повідомили, що життя Героя – рядового протитанкового взводу роти вогневої підтримки мотопіхотного батальйону Віталія Сюрхи обірвалося 2 серпня 2023 року в результаті ворожого обстрілу під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Вільшана Харківської області.
У рідних Підгайцях кортеж Героя люди зустрічали живим коридором, алеєю жовто-блакитних прапорів, схилившись на коліна. Весь шлях руху кортежу додому встелили квітами.
Біля батьківської домівки священнослужителі служили парастас, чин похорону звершили у Свято-Михайлівському храмі.
Небо заплакало рясним дощем, коли у супроводі духового оркестру людною пішою ходою односельчани проводжали загиблого Героя до місця вічного спочинку.
З усіма військовими почестями, у супроводі пострілів пошани та мелодії Гімну України військовослужбовця поховали на алеї Героїв на кладовищі села Підгайці.

Без надійного плеча лишилися мати, сестра, дружина і четверо дітей.
Зі слів родини, Віталій був відважним, сильним чоловіком з добрим серцем, ніколи не відмовляв людям у допомозі.

Захисник мріяв про мирне небо для України і віддав за свою мрію найдорожче – життя.

Редакція Волинських Новин висловлює щирі співчуття рідним Героя. Вічна пам’ять, честь та шана Захиснику!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus