USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Досить співати осанни «матушкє-русі»: вірян на Волині закликали розірвати зв’язки з російською церквою

11 Квітня 2023 13:10
Волинська обласна рада закликала вірян УПЦ МП розірвати будь-які зв’язки з російською православною церквою і нарешті домогтися остаточної релігійної незалежності України від москви.

Про це йшлося 11 квітня під час засідання сесії Волинської обласної ради. Обранці громади розглянули проєкт рішення про звернення до вірян Української православної церкви московського патріархату.

Голова Волинської обласної ради Григорій Недопад зазначив, що задовго до початку відвертої агресії росії проти України на території нашої держави тривала духовна окупація. Він звернув увагу, що служителі української філії російської церкви роками переконували своїх вірян, що Україна – це малоросія, тобто частина єдиної росії.

«Із 2014 року СБУ та правоохоронці зібрали численні докази сприяння УПЦ МП окупантам у захопленні міст, сіл, зберіганні зброї, приховування воєнних злочинців у церквах і монастирях», – наголосив Григорій Недопад.
Він нагадав, що храми УПЦ МП відмовляються відспівувати загиблих за Україну Героїв: «Таке неподобство все частіше спонукає релігійні громади до роз’єднання з московським патріархом».

Читати ще: Волинські депутати заборонили діяльність московських церков в області

«Українці, нас розділили, щоб поневолити і знищити. Чи потрібні ще докази, коли з благословення московської церкви мордують, відловлюють, викрадають наших дітей, а домівки зрівнюють із землею? Ми закликаємо вірян розірвати будь-які зв’язки з УПЦ МП», – сказав голова облради.
Читати ще: У Луцьку хочуть розірвати всі договори між громадою та УПЦ МП

Депутати проголосували за проєкт рішення.

Подаємо текст рішення без змін:

«Велика війна, розв’язана московитським режимом в Україні, шокувала увесь цивілізований світ масштабами злодіянь і звірств, вчинених проти нашого народу. Не залишилося жодного злочину – воєнного чи проти людяності, до якого не вдалися б російські окупанти. Масові вбивства мирних людей, тортури, зґвалтування, насильницька депортація, так звана «денацифікація» – усе це свідчить про цілеспрямований геноцид, системне й послідовне знищення українського народу, позбавлення його самобутності і права на самовизначення.

Задовго до початку відвертої агресії росії, на жаль, тривала і духовна окупація України. Наративом «Україна – це малоросія і частина єдиної росії» служителі української філії російської церкви роками зомбували вірян. Війна ж остаточно викрила справжню подобу московитської агентури в рясах. З 2014 року і дотепер СБУ та правоохоронцями зібрано численні докази сприяння УПЦ МП окупантам: у коригуванні вогневих ударів, захопленні міст і сіл, зберіганні зброї та переховуванні воєнних злочинців у церквах і монастирях. За кремлівськими методичками священники московського патріархату співають осанни «матушкє-русі», але відмовляються відспівувати наших загиблих героїв, виправдовують війну і просто у храмах власноруч лупцюють військовослужбовців.

Таке негідництво і неподобство усе частіше спонукає релігійні громади до добровільного й остаточного роз’єднання з московським патріархатом. Наш заклик до тих вірян УПЦ МП, хто ще не насмілився чи вагається. Цей час настав! Зректися духовних тягарів чужої руйнівної ідеології сьогодні – це уберегти наших дітей від рабства і меншовартості завтра. Звільнитися від упередженості та розбрату зараз – відсвяткувати перемогу над ворогом невдовзі.

Українці! Ми не ділимо Бога, але нас розділили, щоб поневолити і знищити. Чи потрібні ще докази, коли з благословення московської церкви позбавляють життя, мордують, ґвалтують, викрадають наших дітей, а домівки рівняють із землею?! Полишайте осередки вселенського зла, ставайте на бік правди.

Ми закликаємо вірян УПЦ МП на Волині розірвати будь-які зв’язки з російською православною церквою і нарешті домогтися остаточної релігійної незалежності України від москви.

Це можливо зробити лише разом, в духовній єдності всього українського народу».


Ольга ШЕРШЕНЬ

Фото Олександра ДУРМАНЕНКА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
123 Показати IP 11 Квітня 2023 14:47
Тепер варто ухвали звернення до судів та їхніх суддів, щоб не зволікали з розглядом позовів з приводу церковного майна, невідкладно виносили рішення відповідні закону, а не розміру внеску від УПЦ
Ага Показати IP 11 Квітня 2023 15:45
Ви не ділите Бога. Це правда. Ви ж його просто забули. А скоріше, ніколи й не знали.....
Анонім до Ага Показати IP 11 Квітня 2023 16:11
Заборонили структуру російських спецслужб - "не знали бога"? Ви знаєте, це прекрасно ілюструє, що не погано б ще самих "прихожан" тієї організації подопитувати...
223 до Ага Показати IP 11 Квітня 2023 16:22
добре що ти знаєш-зомбі кацапське!
Анонім до Ага Показати IP 12 Квітня 2023 07:20
В упц мп гундяева-онуфрія, нема ні Бога ні християнства ніякого, а тільки брехня, лицемірство і благословіння окупанта!
до ага Показати IP 11 Квітня 2023 16:13
Кацапський прихвостне, ти ж молишся не богу а путіну який несе війну та вбивства, ти молишся сатані, ти молишся церкві яка освячує ядерні ракети, відкрий коли-небудь очі, підніми голову, а не ходиш як та тупа свиня за ФСБшними попами та їх брехнею.
До агі Показати IP 12 Квітня 2023 14:40
Нацисти під час Другої світової вважали, що Бог з ними і московські попи вважать, що Бог лише з ними. А тому усіх, хто проти них вважать противниками Бога. А чи відомо цим попам, що останній Православний Собо , на який вони не поїхали, засудив фундаменталізм, до якого вдаються деякі православні конфесії?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus