USD 41.05 41.45
  • USD 41.05 41.45
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Дослідження: учені вперше створили колективний геном людства

13 Травня 2023 00:24
Команда вчених склала перший у світі пангеном людей – базу даних усіх генів та генетичних варіацій людської популяції. Це допоможе відстежувати варіації ДНК, які спричинюють рідкісні генетичні захворювання, і створювати ефективні методи лікування.

Як пише Бабель, дослідження опублікували в науковому журналі Nature, де пояснили, що у колективний геном включили повні геноми 47 представників різних етнічних та расових груп людей.

Як кажуть дослідники, одного геному недостатньо, щоб представити всіх, а натомість пангеном буде інклюзивним і репрезентативним.

Геноми людей на 99% ідентичні, а саме останній відсоток робить нас унікальними. Для дослідження унікальності кожної людини, наприклад, її хвороб, учені будуть використовувати цю нову генетичну базу. За її допомогою також можна буде прогнозувати спадкові хвороби й попереджати їх.

Генетики прагнуть створити ще декілька таких геномних «портретів» та збільшити кількість досліджуваних представників груп людей до 350. Особливу увагу вони приділять мешканцям Південно-Східної Азії та Близького Сходу, бо там проводилося найменше подібних досліджень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus