USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Дошкілля потребує змін: луцькі освітяни зустрілися із заступницею міністра

Сьогодні 13:49
18 липня у Луцьку з робочою поїздкою побувала заступниця міністра освіти і науки України Євгенія Смірнова, яка курує дошкільну освіту. Мета її візиту – діалог з освітянами Волині щодо нового закону про дошкільну освіту та ознайомлення з організацією роботи дошкілля в Луцькій громаді.

Про це інформує Луцька міська рада.

Візит розпочався із зустрічі з керівниками органів управління освітою територіальних громад Волинської області та міста Луцька, керівниками закладів вищої та фахової передвищої освіти, директорами закладів дошкільної освіти громад. До зустрічі долучилася і заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк.

У своєму виступі “Українське дошкілля: трансформація” заступниця міністра зазначила, що галузь дошкілля потребує змін для покращення якості та доступності освіти. Йдеться, зокрема, про інклюзивне навчання, обов’язкове вивчення англійської мови з 5 років, облаштування укриттів. Вона запросила присутніх до обговорення цих питань, адже міністерство буде враховувати запити та потреби педагогів.
Читати ще: Навчання – з 10 години: у МОН розповіли про можливі зміни в організації шкільного навчання взимку

“Корисно і добре, що відбуваються такі зустрічі, що з громадами радяться, спілкуються і слухають їхню думку, – зазначила Ірина Чебелюк по завершенню зустрічі. – Також ми покажемо заступниці міністра заклади дошкільної освіти, щоб поділитися надбаннями, досвідом, які маємо у себе в громаді. Покажемо ті ремонтні роботи, які відбуваються, адже цього року ми маємо унікальну можливість модернізувати і утеплити ще низку приміщень дошкільної освіти за програмою ЕСКО. Це дуже позитивний досвід, який пані Євгенія Смірнова хотіла побачити в нашій громаді”.
Візит заступниці міністра продовжився відвідинами закладів дошкільної освіти міста Луцька. Першим пунктом маршруту став ясла-садок № 7. Євгенія Смірнова ознайомилася з напрямками роботи дошкільного закладу, оглянула приміщення з навчальними групами, зокрема, інклюзивними, та ігрові майданчики. Крім того, отримала вичерпну інформацію про участь дитсадка у програмі ЕСКО, завдяки якій проведені роботи зі встановлення індивідуальних теплових пунктів (ІТП), перекриття даху та заходи термомодернізації.

Читати ще: У вересні в українських школах запустять курс «Уроки щастя»

Наступним пунктом став ліцей № 27, відкритий у 2018 році. За співпраці міської влади, депутатського корпусу, батьків та працівників у ньому облаштовано укриття площею 800 метрів у 5 залах. У навчальному закладі діє 12 інклюзивних класів. Для забезпечення інклюзивних потреб у ліцеї встановлено чимало пристосувань.

Після цього заступник міністра побувала в луцькому дитсадку № 40. Оглянула також Дачнівський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) № 42. Кожен заклад презентував свої освітні простори, системи роботи з дітьми, участь у проєктах і програмах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus