USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.60 10.75

Дорожчі тільки в Польщі: в Україні рекордно ростуть ціни на помідори

Сьогодні 07:17
В Україні підвищують відпускні ціни на помідори. Наразі тепличні комбінати готові відвантажувати томат не дешевше 35-50 грн/кг ($0,85-1,21/кг), що в середньому на 13% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Про це свідчать дані проєкту EastFruit, повідомляє Економічна правда.

Згідно з повідомленням, нинішні ціни на помідори є найвищими в Україні, як мінімум, за останні 7 років.

«Основною причиною, що провокує подорожчання томатів, за словами аналітиків ринку, є досить різке скорочення пропозиції цієї продукції в українських господарствах.

Через сильну спеку багато виробників втратили частину врожаю, оскільки за аномальних погодних умов у липні поточного року, навіть захищений ґрунт не гарантував отримання всього запланованого врожаю», – зазначили в EastFruit.

Читати ще: Виробники продуктів в Україні підвищують ціни: що дорожчає найшвидше

Крім того, українські фермери втратили значну частину врожаю ґрунтових томатів, у деяких з них втрати оцінювалися в 100%.

Водночас попит на тепличні овочі, як з боку оптових компаній, так і з боку роздрібних мереж доволі високий, що також сприяє зростанню цін.

Якщо порівняти ситуацію на ринку тепличних помідорів в Україні з іншими країнами регіону моніторингу проєкту EastFruit, то, як йдеться в повідомленні, наразі тільки в Польщі оптові ціни на цю продукцію незначно вищі, ніж в Україні.

Читати ще: В Україні стрімко падають ціни на цибулю

У EastFruit також додали, що наразі томати в Україні вже коштують у середньому в 3 рази дорожче, ніж наприкінці серпня минулого року. При цьому виробники не виключають, що підвищення цін може зберегтися і наступного тижня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus