USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

«Дорога на позицію – це ціла наука», – волинські нацгвардійці Грудень і Качан

Сьогодні 07:15
Побратими на псевдо Грудень і Качан – тезки, обидва Олександри. Вони військовослужбовці волинського підрозділу Національної гвардії. Зараз після успішного виконання бойових завдань проходять реабілітацію в одному із медичних закладів.

Про це пишуть на сторінці військової частини 1141 Національної гвардії України у Фейсбуці.

Олександри знали одне одного ще з перших днів повномасштабного вторгнення, потрапили в один підрозділ і пройшли навчальний центр, проте по-справжньому їхня дружба зміцнилася на фронті, й посприяло такому зміцненню завдання, яке вони запам’ятали на все життя.

Дорога на позицію – це випробування, яке перевіряє все, чого ти навчився і до чого готувався. Гвардійці пригадують, що коли отримали наказ вирушити на бойове завдання, була темна пора доби. Важливими були знання про виживання в полі, топографія і орієнтування на місцевості, тактика ведення бою. Особливо вагомими були уроки з довіри та взаємна підтримка, адже ведення бою – це командна робота, де кожен залежить один від одного.

Читати ще: Читати ще: Поміняв діджейське приладдя на пульт управління дроном: історія бійця зі сталевої сотки

«Дійти до вказаної позиції – це ціла наука. Потрібно згадати все, чого нас вчили на злагодженні. Рухатися двійками або по одному, слухати все навкруги й насамперед товариша, не втрачати візуальний контроль», – згадують побратими.

Дорога до місця призначення супроводжувалася пострілами та мінними вибухами. Отримані навички давали свої плоди, кожен рух був злагодженим, кожне рішення – обдуманим. Вони діяли як єдиний організм та рухалися до мети.

«По зв’язку нам повідомили, що помітили активність противника, було ухвалено рішення вступити у вогневий контакт. Ми дали бій, ворог відступив. Пішов дощ, це було дуже хорошим приводом продовжити просуватися далі згідно з отриманим наказом», – розповідають бійці.

Читати ще: «Не уся техніка витримує навантаження»: як працює ремонтний батальйон волинської бригади

В умовах постійного стресу підтримка одне одного ставала вирішальною. Спільне виконання завдання поклало початок випробуванням не лише для їхніх військових навичок, але й для дружби. Те, чого їх навчали, чого домагалися інструктори, допомогло не лише вижити, але й залишитися людьми у найскладніших умовах.

Війна перевіряє все – від довіри до людяності, а результатом є успішно виконане завдання й міцна дружба.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus