USD 41.05 41.38
  • USD 41.05 41.38
  • EUR 41.30 41.55
  • PLN 10.55 10.70

Допомогли спостереження з космосу. Учені нарешті виміряли електричне поле Землі

Сьогодні 00:16
Міжнародна група вчених уперше зафіксувала існування глобального електричного поля Землі, званого амбіполярним, яке має ключове значення для нашої планети, як і її гравітаційне та магнітне поля.

Це відкриття стало можливим завдяки спостереженням, виконаним за допомогою суборбітальної ракети NASA Endurance, повідомляє NV.

Амбіполярне поле, вперше запропоноване понад 60 років тому, виявилося фундаментальним для розуміння того, як атмосфера Землі може виходити в космос через Північний і Південний полюси. Воно також відіграє ключову роль в управлінні атмосферним витіканням і формуванні іоносфери.

Учені почали досліджувати полярний вітер, що спостерігається з кінця 1960-х років, щоб з’ясувати причини його існування. Незважаючи на очікування, що частина частинок залишатиме атмосферу, феномен, що спостерігається, виявився загадковим, оскільки багато частинок були холодними, але рухалися з надзвуковою швидкістю. Це вказувало на наявність невідомого електричного поля.

Читати ще: Астронавти NASA, які застрягли на Міжнародній космічній станції, повернуться на Землю у 2025 році

Виявлене амбіполярне поле генерується на субатомному рівні і було неймовірно слабким, але його вплив простягається на сотні миль. У травні 2022 року ракета Endurance успішно виміряла його зміну, що дозволило підтвердити його існування.

Це відкриття відкриває нові можливості для вивчення еволюції атмосфери Землі та інших планет, таких як Венера і Марс. Розуміння амбіполярного поля може дати ключі до вивчення інших планет і визначення їхньої придатності для життя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus