USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.60

Допомога військовим, центр реабілітації та укриття: куди спрямують 400 млн вільних лишків з торішнього бюджету Володимира

23 Січня 2024 13:55
Очікується, що цього року до бюджету Володимира надійде близько 400 млн грн вільних залишків, які не використали минулого року. Їх планують розподілити за трьома основними напрямками: допомога військовим, будівництво реабілітаційного центру та будівництво укриття профільного ліцею.

Про це на брифінгу 23 січня розповів міський голова Ігор Пальонка, передає БУГ.

Як зазначив мер, вільні кошти, а це приблизно 400 млн грн, що лишилися з минулого року, планують розподілити за трьома основними критеріями.

Перший пріоритет – це підтримка військових. Наразі збирають пропозиції від командирів військових формувань, що потрібно закупити.

Другий пріоритет – це реабілітаційний центр для військових, який планують збудувати на базі колишньої інфекційної лікарні у Володимирі. За інформацією головної директорки ТМО, цього тижня уже має бути готовий експертний висновок щодо проєкту реконструкції. Після цього висновку ТМО буде оголошувати тендер на проведення робіт, після чого депутати розглядатимуть питання щодо виділення коштів на наступній сесії на даний об’єкт.

Читати ще: «Наше завдання – зробити життя поранених військових максимально повноцінним»: як у Луцьку працює центр реабілітації учасників бойових дій

Третій пріоритет – будівництво укриття в профільному ліцеї імені О. Цинкаловського. Як зазначив мер, уже готова експертиза, незабаром буде оголошений тендер на будівництво, планується, що у лютому.

Також з вільних залишків планують завершити роботи, які починали ще минулого року, але через певні обставини не вдалося завершити. Йдеться про ремонти кількох доріг, прибудинкової території на вулиці Ковельській 73, а також двору на вулиці Луцькій 101.

Також цього року планують завершити ремонт басейну у спорткомплексі Олімп. Там був перекритий дах, наразі ремонтують чашу.

Нагадаємо, вчора Луцька міська рада передала для потреб військовослужбовців в/ч А4714, які виконують бойові завдання щодо захисту незалежності та територіальної цілісності України від російського вторгнення, два квадрокоптери DJI MAVIC 3 Fly more combo, стільки ж квадрокоптерів DJI MAVIC 3 Thermal, два супутникові модеми Starlink та дві зарядні станції EcoFlow.

Зауважимо, цього року на потреби ЗСУ з бюджету Луцької громади спрямують не менш як 500 мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучанин Показати IP 23 Січня 2024 14:15
Як не крути , а всеж будівництво!
олександр Показати IP 23 Січня 2024 15:49
І у луцьку побудують для ветеранів кафе, спортзал, футнес-центр, художню та гончарні майстерні, кабінети психологічного та емоційного розвантаження цілий хаб наш мер також щедрий на будівництво нью-васюків, а війна зачекає
Олексій Показати IP 23 Січня 2024 17:58
Можна було б частину грошей використати на покриття боргів за комунальні послуги незахищених верств населення і по 5000 грн роздати пенсіонерам

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus