USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Допомога стала більш персоналізованою: соціолог прокоментував, чи стали українці менше донатити на ЗСУ

24 Квітня 2023 11:29
Українці донатять на Збройні сили України в середньому 1 525 гривень на місяць, що вдвічі менше, ніж рік тому. Про це свідчать результати опитування комунікаційної агенції Postmen.

Разом з тим, соціолог Володимир Паніотто сумнівається в абсолютній достовірності цих даних. У коментарі УНН він пояснив, чому цей показник викликає у нього сумніви.

Соціолог вважає, що допомога стала більш персоналізованою.

«В мене є сумнів щодо цих даних. Як я розумію, це мова суто про донати на армію. А зараз, у зв’язку з тим, що все більше людей мають знайомих чи друзів у армії, вони починають надавати допомогу конкретно для своїх знайомих чи їх друзів. На додаток, багато у кого сьогодні обмежені ресурси. Тому може й не менше донатять саме грошей, а можливо навіть більше, якщо враховувати адресну допомогу. Для цього потрібно зробити конкретне соцдослідження. Тому я б не дуже довіряв цим цифрам. Мені здається, що просто допомога стала більш цільовою», – розповів Паніотто.

Разом з тим, соціолог додав, що нині бренди та компанії, які влаштовують акції з метою збору коштів на благодійність, додатково стимулюють людей донатити.

«Мені здається, що це стимулює. Це має сенс. Також це показує, що продавці патріотично налаштовані, а відтак у них приємніше щось купувати. І не важливо це 5%, 2% чи 10% – важливо, що ці гроші віддають. Сумарно це може бути досить непогана сума», – зазначив Володимир Паніотто.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Оля Показати IP 24 Квітня 2023 13:02
В багатьох є родичі чи близькі друзі мобілізовані тому допомагають в основному адресно в підрозділ, роту де вони є, ну і на якісь великі "донати" типу black box для ГРУ чи беспілотники для ТРО.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus