USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

Допомагав загарбникам «зомбувати» жителів Куп’янська: СБУ затримала колаборанта

Сьогодні 21:36
Служба безпеки та Національна поліція затримали у Харкові ще одного колаборанта, який співпрацював з рф на початку повномасштабної війни. Мова йде про колишнього працівника телекомунікаційної компанії з Куп’янська, який після захоплення міста підтримав агресора.

Про це повідомляє СБУ.

Навесні 2022 року окупанти призначили його «технічним директором» місцевого телепровайдера. Тоді фігурант одразу розпорядився «відрізати» абонентів від трансляції українських телеканалів та інтернет-послуг.

Замість мовників нашої держави колаборант «під’єднав» більшу частину міста та прилеглих селищ до телевізійних ефірів росТБ.

У такий спосіб рашисти використовували технологічні можливості місцевого провайдера для масового поширення кремлівської пропаганди серед мешканців громади.

Після звільнення райцентру колаборант виїхав до Харкова, де намагався уникнути правосуддя, постійно змінюючи адреси орендованих квартир.

Співробітники СБУ розшукали зловмисника і затримали його за місцем тимчасового проживання в обласному центрі.

Читати ще: Шукав «легких грошей»: на Черкащині затримали диверсанта РФ, який підпалював електропідстанції

Крім того встановлено особу його спільника. Ним виявився ще один мешканець Куп’янська, який під час окупації влаштувався «фінансовим директором» місцевого телепровайдера.

Напередодні звільнення громади він втік разом з військами рф на тимчасово захоплену частину території на сході України.

На підставі зібраних співробітниками СБУ доказів затриманому фігуранту повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує 12 років тюрми.

За цією ж статтею кваліфіковано злочинні дії його спільника, який переховується на тимчасово окупованій частині території нашої держави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus