USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

Допомагав виїжджати за кордон: на Волині заступника голови селищної ради оштрафували на 60 тис. за хабарі

26 Серпня 2023 14:12
На Волині судили заступника голови Цуманської селищної ради Олега Федорчука, який за винагороду допомагав знайомому кілька разів виїжджати за кордон через систему «Шлях» як водію машини гуманітарної допомоги.

Ківерцівський районний суд оштрафував посадовця на 59,5 тисячі гривень.

Як зазначають, 5 квітня цього року Олега Федорчука затвердили заступником селищного голови з питань діяльності виконавчих органів.

І вже 19 квітня до нього звернувся знайомий щодо можливості виїзду за кордон. У чиновника виникла ідея, як за винагороду допомогти із проханням. Тож він повідомив, що може посприяти у цьому, застосувавши вплив на селищного голову щодо підготовки та скерування листів-рекомендацій до Волинської ОДА про включення чоловіка до системи «Шлях» як водія-волонтера. Але за умови надання йому за це 400 євро за кожен підготовлений лист-рекомендацію.

Відтак посадовець доручив працівнику селищної ради підготувати лист до ОВА про включення чоловіка до переліку водіїв-волонтерів з метою доставки вантажів гуманітарної допомоги, що насправді не відповідало дійсності.

Вже 3 травня на підставі цього запиту Волинська ОДА надала дозвіл, аби чоловік виїхав за кордон. 14 травня волинянин виїхав у Польщу через «Устилуг», а наступного дня повернувся додому. За свої послуги Олег Федорчук отримав обумовлені раніше 400 євро.

Після цього псевдоволонтер ще кілька разів виїжджав до Польщі, а заступник голови Цуманської селищної ради отримував за це винагороду.

Але апетити чиновника почали рости, і він підняв таксу за сприяння виїзду за кордон до 600 євро. 13 липня під час отримання цієї суми на стоянці поблизу Волинської ОВА чиновника-хабарника затримали правоохоронці.
Під час слідства Олег Федорчук уклав угоду із прокурором про визнання винуватості.

Суд затвердив угоду та призначив обвинуваченому 59,5 тис. грн штрафу.

Олена БІДЗЮРА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 26 Серпня 2023 22:29
От гамнюк! На передову!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus