USD 40.55 40.87
  • USD 40.55 40.87
  • EUR 40.70 41.00
  • PLN 10.00 10.25

Допомагав виголошувати промови: з аукціону продадуть зубний протез Черчилля

21 Січня 2024 00:40
У Великій Британії з аукціону продадуть зубний протез британського премʼєрміністра Уїнстона Черчилля та мікрофон, у який під час Другої світової війни він виголосив свою знамениту промову «Ми боротимемося на пляжах».

Торги відбудуться в місті Челтнем в домі The Cotswold Auction Company 6 лютого, пише Бабель.

Протез у золотій оправі оцінили у £5-8 тисяч (238-380 тисяч гривень), проте експерти вважають, що його продадуть за набагато більшу суму. У 2010 році на аукціоні в Норфолку вставні зуби Черчилля придбали за понад £15 тисяч.

Протез із кількома верхніми зубами – один із небагатьох комплектів, виготовлених для Черчилля, імовірно, загалом їх було чотири. Вставні щелепи створювали з урахуванням його природної дикції – премʼєр трохи шепелявив. Протези були такими потрібними Черчиллю (з дитинства він мав слабкі зуби й ясна), що він завжди мав при собі запасні комплекти.

Читати ще: Рідкісний комікс про «Людину-павука» продали на аукціоні за $1,38 мільйона

Цю вставну щелепу розробив його дантист сер Уїлфред Фіш на початку Другої світової війни, коли Черчиллю було 65 років.

Один із протезів поховали разом із сером Уїнстоном, ще один подарували музею Королівського коледжу хірургів у Лондоні. У підписі на стенді зазначено, що «добре підігнаний зубний протез був найважливішою фізичною та психологічною опорою» для Черчилля.

«Це дозволило йому говорити ефективно, що є життєво важливо для будь-якого політика, особливо для того, чиї ораторські навички відіграли вирішальну роль у його успіху. Усе доросле життя Черчилля переслідував страх втратити здатність говорити», – йдеться в описі до експоната.
Разом із зубним протезом 6 лютого на торги виставлять мікрофон, у який Черчилль оголосив про закінчення Другої світової війни. Його теж оцінюють у £5-8 тисяч.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus