USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.60 10.74

Допомагали нелегалам: в Австрії заарештували 15 осіб, серед них є українці

28 Листопада 2021 12:17
Австрійські правоохоронці арештували 15 осіб, яких підозрюють у незаконному ввезенні мігрантів. Серед них – громадяни Молдови, України та Узбекистану.

Про це інформує DW.

Поліцейські Австрії встановили, що для ввезення нелегальних мігрантів у країну зловмисники використовували 14 транспортних засобів.

Поліція провінції Нижня Австрія заявила, що у жовтні розпочала розслідування щодо угруповання, яке незаконно переправляло мігрантів з сербсько-угорського кордону через Словаччину та Чехію до північно-східного краю Австрії.

Поліція заарештувала 15 контрабандистів, коли 25 транспортних засобів, що перевозили від 200 до 300 мігрантів, були перехоплені під час перевірки транспортних засобів у Нижній Австрії та у віденському готелі. Під час операції правоохоронці вилучили 14 автомобілів.

Читати ще: Чим міграційна криза між Білоруссю та ЄС загрожує Україні та як готується відповісти Київ

15 підозрюваних в контрабанді – громадяни Молдови, України та Узбекистану – за цей час встигли незаконно перевести приблизно 700 мігрантів. За свої послуги вони брали 4000 – 5000 євро з людини за поїздку. Якщо перевести це у гривні, то виходить 122,6 – 153,3 тисячі.

Контрабандистів вербували в їхніх країнах через оголошення в соціальних мережах, де пропонували роботу водіями за 2000 – 3000 євро на місяць.

26 листопада у Пользі затримали трьох українців, які допомагали мігрантам незаконно потрапити до країни.

Як повідомляли раніше, на кордоні між Білоруссю та Польщею з 8 листопада почала наростати криза. Саме тоді з Білорусі почав рухатись натовп мігрантів. Тому Польща вирішила збільшити кількість військових на кордоні. Згодом поляки заявили, що білоруські правоохоронці не дозволяють нелегалам повертатися. ЄС запевняє, що мігрантів на кордоні зібрали організовано.

Відреагували на ситуацію країни Балтії. Вони назвали події «гібридною агресією». Єврокомісія цю позицію поділяє.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus