USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Допомагала перекидати в Україну військові ешелони РФ: у Херсоні затримали колишню очільницю «філії російської залізниці»

3 Січня 2023 17:11
Служба безпеки України викрила ще одну пособницю ворога в результаті стабілізаційних заходів у звільненому Херсоні.

Зловмисницею виявилась колишня посадовиця міжгалузевого підприємства залізничного транспорту, яка під час захоплення міста приєдналася до місцевої окупаційної адміністрації, інформують в СБУ.

Там вона очолила створене агресором «предприятие промышленного железнодорожного транспорта «Херсонской железной дороги». На цій «посаді» допомагала ворогу налагодити залізничне сполучення з українським містом для забезпечення потреб окупаційних угруповань на південному фронті.

Насамперед зловмисниця сприяла транспортуванню військової техніки, озброєння та боєприпасів з території рф до тимчасово захопленої частини Херсонщини.

Читати ще: СБУ затримала двох агентів РФ, які наводили російські ракети на школи у Слов’янську

Також вона організувала розграбування технологічного обладнання рухомого складу місцевого підприємства української залізниці для його передання країні-агресору.

Крім цього, вона особисто закликала місцевих жителів підтримати російських загарбників і вступати до лав окупаційної установи. За це обіцяла лояльне ставлення з боку рашистів та виплату «зарплат» в російських рублях.

Читати ще: СБУ затримала агента, який передавав ворогу розвіддані про ППО через російських журналістів

Після звільнення обласного центру співробітники СБУ затримали зловмисницю та повідомили їй про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України. Їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Слідчо-оперативні дії проводили співробітники Головного управління контррозвідувального забезпечення об’єктів критичної інфраструктури та протидії фінансуванню тероризму і Головного слідчого управління Служби безпеки за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus