USD 41.15 41.47
  • USD 41.15 41.47
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.55 10.70

«Документи про статус загиблого чекають місяцями»: мер Луцька закликав спростити отримання пільг родинам Героїв

Сьогодні 11:44
Міський голова Луцька Ігор Поліщук закликав закликав розробити механізм щодо спрощення отримання пільг родинам загиблих на війні Героїв. З його слів, через довге отримання документів рідні полеглого воїна не мають можливості користуватися пільгами.

Про це стало відомо 8 жовтня під час оперативної наради в Луцькій міській раді.

«Я постійно зустрічаюся з нашими військовими і сім’ями загиблих Героїв. І є проблема щодо оформлення статусу загиблого. Дуже довго військові частини та інші підрозділи, що відповідають за надання, оформляють такі документи. Іноді буває, що сім’ї пів року, сім, дев’ять місяців не можуть їх отримати. Відповідно вони не можуть отримати виплати, що передбачені законом, і не можуть користуватися пільгами, передбаченими нашою місцевою програмою. Йдеться про безоплатний проїзд у громадському транспорті, пільги на житлово-комунальні послуги, виплати на неповнолітніх», – зазначив Ігор Поліщук.

Читати ще: У Луцькій громаді офіційно створили хаб для роботи з ветеранами війни

Мер закликав заступницю Ірину Чебелюк, директорку департаменту соціальної політики Луцької міської ради Вікторію Майбороду і інших дотичних до цього питання продумати механізм, що дасть змогу сім’ям загиблих у короткий термін отримувати пільги.

«Необхідно створити механізм, згідно якого сім’ї загиблих будуть користуватися всіма пільгами одразу після отримання сповіщення про загибель нашого Героя, їхнього рідного – батька, сина, чоловіка, дружини. Треба продумати таку форму документа, щоб вони не чекали місяцями. Дев’ять місяців – це неадекватний термін очікування», – акцентував очільник громади.

Як додав, відповідальним також варто підготувати відповідне звернення для прискорення роботи, щоб депутати прийняли його на сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus