USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.75

Дохід удвічі менший, ніж торік: на Шацьких озерах завершується туристичний сезон

23 Серпня 2022 10:31
Сьогодні на Шацьких озерах офіційно завершується туристичний сезон. Цього літа туристів було вкрай мало.

Про це розповів Суспільному голова Шацької громади Сергій Карпук.

Туристичний збір цього року отримали наполовину менший, ніж торік.

Зі слів Сергія Карпука, основний чинник, який вплинув на кількість відпочивальників, це сусідство з Білоруссю. Шацький район має спільний з сусідньою державою кордон протяжністю 60 кілометрів.

Також, зазначив голова громади, деяких туристів на початку липня злякала акція, під час якої уточнювалися дані людей, які проїжджали через екопост. Однак відпочивальники, каже Сергій Карпук, це сприймали як роздачу повісток для мобілізації.

За прогнозами, через невдалий туристичний сезон бюджет громади недоотримає до півмільйона гривень. «Цього року багато підприємців не відновлювали роботу на території громади. Зменшилась кількість найманих працівників. Тому, будуть втрати на єдиному податку», – каже Сергій Карпук.

Втім, каже голова громади, туристичний сезон не є бюджетоутворювальним для Шацька.

Читати ще: «Люди дзвонять, відмовляються від заброньованих номерів». Як війна і близькість Білорусі впливає на туристичний сезон на Світязі

Нагадаємо, туристичний сезон на Шацьких озерах стартував у червні. Вже тоді в селищній раді попереджали, що через війну правила відпочинку для туристів зміняться. Зокрема на турбазах скасували усі нічні дискотеки та посилили заходи безпеки.

Торік упродовж літа на Шацьких озерах було понад 200 тисяч відпочивальників. Цього сезону в громаді сподівалися, що на Світязь приїде хоча б до 100 тисяч туристів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Олег Показати IP 23 Серпня 2022 13:30
Вручення повісток на блокпостах тепер називают акцією? Боже, як зворушливо...
ввв Показати IP 23 Серпня 2022 14:57
Білорусь тут взагалі ні до чого. Якби не воєнкоми зі своїми повістками - відпочивальників було б більше, ніж торік!
Волиняни Показати IP 23 Серпня 2022 16:13
А який юридичний статус отого, так званого, екопоста ! Яким документом він утворений, хто затвердив Положення про його фунціонування, які функціональні обов'язки тих опришків, хто затвердив штатний розпис, який алгоритм використання коштів, на кого покладені функції контролю за його діяльністю, який порядок звітності і, накінець, - хто і коли озвучить результати не тільки фінансової перевірки і кількість допущених порушень і, головне, - притягне винних до відповідальності ?
До Карпука Показати IP 23 Серпня 2022 16:23
А члєни садівничого товариства : нардепи, прокурори, судді, фіскали, митники, чинуші, які власним горбом і непосильною працею на землі примножують трудові здобутки, роблять непосильний вклад у виконання аграрних програм озерного краю - також при в'їзді у парк платять збір на екопосту !
читач Показати IP 23 Серпня 2022 19:07
Які можуть бути "доходи",коли війна в країні???Який в ду...і відпочинок???
Анатолій Показати IP 23 Серпня 2022 20:40
Пост можна обїхати, ари бажанні!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus